Taksim'de durum sakin, eylemciler çadırlarını onarıyor

/ Kaynak: İHA
Taksim'de durum sakin, eylemciler çadırlarını onarıyor

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Taksim Gezi Parkı eylemleri 16. gününde devam ediyor. Eylemciler, gece polisin Taksim'deki gruplara müdahalesi sırasında hasar gören çadırlarını onarıyor.

Taksim Gezi Parkı eylemleri 16. gününde devam ediyor. Güne yağmurla başlayan eylemciler, gece polisin Taksim'deki gruplara müdahalesi sırasında hasar gören çadırlarını onarıyor. Gezi Parkı'nda kalan eylemciler, protestolarının 16. gününe yağmurla uyandı. Sabah erken saatlerde bastıran yağmurla güne erken başlayan eylemciler, çadırlarda ve park çevresinde temizlik yaptı. Dün gece boyunca polisin Taksim'deki marjinal gruplara müdahalesi sırasında hasar gören çadırlar da onarılmaya başlandı. Taksim civarında artan biber gazı dumanı ve parka isabet eden biber gazları nedeniyle çadırlarını terk etmek zorunda kalan bazı eylemciler de sabahın ilk ışıkları ile geri döndü. Gezi Parkı'na geri gelen gruplar, hasar gören çadırlarını yeniden kurdu. Gece yaşananları anlatan Deniz Ayla, "Dün akşam bayağı gerilim vardı. Gerilimden biz de etkilendik. Çünkü çadırlarımızın üzerine gaz bombaları isabet etti. Yanma ihtimali vardı. Bu nedenle biz de saat 05.00 gibi otoparka sığınmaya gittik. Geldik her yer dağılmış tekrarda çadır kurmaya çalışıyoruz" dedi. Ege Bulut ise yağan yağmurun sıkıntısını yaşadıklarını belirterek, "Yeme içme stantlar tarafından karşılanıyor. Yemek konusunda hiçbir zorluk çekmiyoruz. Çadırımız da var. Polis olmayınca rahat bir yaşam sürüyorduk ama dün baskın yiyince ne yapacağımızı bilmedik. Sonun kadar kalacağız. Bizi zorla çıkaracaklar tekrar geleceğiz" diye konuştu. Oyuncu Gözde Kansu ise beraberinde getirdiği bir paket poğaçayı kahvaltı yapmak isteyen eylemcilere dağıttı. Kansu, "Burada sabahlar çok güzel ama geceler çok kötü. Yardımını eksik etmeyenlere çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...