CHP 'Gezi' olaylarını AİHM'ye taşıyacak

/ Kaynak: CHA
CHP 'Gezi' olaylarını AİHM'ye taşıyacak

Politika Haberleri  / CHA

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Gezi Parkı eylemlerinde insanlık dışı muameleler yapıldığını ileri sürerek, 'AİHM'ye kadar götüreceğiz' dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Gezi Parkı eylemlerinde insanlık dışı muameleler yapıldığını ileri sürerek, "Bunu CHP milletvekilleri olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) kadar götüreceğiz." dedi. CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, bazı milletvekilleri ile TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Gezi Parkı eylemlerinde orantısız gücün ötesinde eylemcilere karşı insanlık dışı muamele yapıldığını ileri süren Batum, "Sonuçta bunu CHP milletvekilleri olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar götüreceğiz. Mutlaka bunların hesabını soracağız, suç duyurularında bulunacağız, suç duyurularında herhangi bir şey yapmazlarsa İçişleri Bakanı hakkında suç duyurusunda bulunacağız. İçişleri Bakanı hiçbir şey yapmazsa doğrudan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıyacağız." diye ifade etti. Eylemcilere, sivil giyimli kişilerin çivili sopalarla saldırdığını dile getiren Batum, "Başbakan, benim, devletin polislerine it dediğimi çıkarttı. Başbakan söylediğinde buna cevap vermedim, çünkü Başbakan cevap vermeye değer bir insan değil… Emniyet genel müdürü de bir açıklama yaptı; edep dışı çirkin seviyesiz beyanlarımı nefretle kınadığını söyledi. Ona bir yanıt vermek istiyorum... Hiçbir emniyet genel müdürü ne başbakan talimatı ile ne kulaktan dolma yalan yanlış bilgiler ile ne de iktidarın gözüne gireyim daha da yükseleyim düşüncesi ile ana muhalefet partisinin milletvekiline yalan yanlış suçlamalarda bulunamaz. Haddi de değildir." şeklinde konuştu.
BATUM: VAZİFE ÇIKARMAYA ÇALIŞAN AK İTLER
Eskişehir'de Ali İsmail Korkmaz isimli vatandaşın görgü tanıklarına göre sivil kişilerin saldırısı soncunda yaralandığını kaydeden Batum, basın mensuplarına bazı fotoğraflar gösterdi. Batum, şöyle devam etti: "Resmi giysili polisler yanlarında bu kişiler. Bu fotoğrafları İçişleri Bakanı'na da sorduk. Polis olan kişilerin yanında polis olduğunu gösterecek tek bir rozet, simge, işaret, yelek olmadan müdahale eden kişiler kesinlikle yasa dışıdır. Bunlar olsa olsa kendi deyimleri ile AK Partiye karşı bu eylemlerin yapıldığını düşünüp görevden vazife çıkarmaya çalışan itlerdir, ak itlerdir. Net söylüyorum. Emniyet müdürüne düşen şudur; ya diyecek ki bunlar polis. Nasıl görevlendirdiğini anlatacak. Neden resmi giysili kişilerin yanında iken polis olduklarını gösteren bir şey taşımadıklarını söyleyecek." Batum, sivil polislerin müdahale başladığı anda polis olduğunu gösterecek bir ibareyi göstermesi gerektiğini ifade etti.

Politika
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...