AK Parti'nin mitingleri ertelenecek mi?

/ Kaynak: İHA
AK Parti'nin mitingleri ertelenecek mi?

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti mitinglerinin iptal olmasının söz konusu olmadığını belirtti

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Milli iradeye sahip çıkan bir topluluk sağduyuyu meydanlara yansıtacak. Demokratik bir buluşma gerçekleşmiş olacak, halkımızla beraber olacağız, mitinglerin ertelenmesi söz konusu değildir" dedi.
Karma Ekonomik Komisyonu Toplantısı'na katılmak üzere Kongo Cumhuriyeti'ni hareket etmeden önce Ankara Esenboğa Havaalanı'nda gazetecilerin sorularına cevap veren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti tarafından hafta sonunda Ankara'da ve İstanbul'da yapılacak mitinglerin iptal olmasının söz konusu olmadığını açıkladı.
Bir gazetecinin, "CHP Genel Başkanı Kılıçtaroğlu'nun Cumhurbaşkanı'ndan lider zirvesini toplaması ile ilgili çağrısını nasıl değerlendiriyorsunuz? Ayrıca Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin hafta sonu yapmayı planladığı mitingleri iptal etmesini istedi, iptal söz konusu olur mu?" şeklindeki sorusuna cevap veren Bekir Bozdağ, "Sayın Cumhurbaşkanımız cevabını vermiş. Yapılacak olan mitingler milli iradeye saygı çerçevesinde yapılacaktır. Milli iradeye sahip çıkan bir topluluk sağduyuyu meydanlara yansıtacak. Demokratik bir buluşma gerçekleşmiş olacak, halkımızla beraber olacağız, ertelenmesi söz konusu değildir.
CHP miting yaptığında ayrıştırma olmuyor, milletvekilleri adeta yalan ve iftiralarla insanımızı insanımızın karşısına dikmek için büyük bir gayretle çabalarken bu kutuplaştırma olmuyor, AK Parti kendi demokratik bir usulde, hukukun içinde kalarak, demokrasiye saygı duyarak bir çalışma yapıyor, bunu eleştirmesi fevkalade yanlıştır, kendi açısından büyük bir çelişkidir.
Cumartesi günü de Pazar günü de Ankara'da ve İstanbul'da büyük bir coşku ile demokrasi şöleni olacaktır, bütün milletimiz bunu görecek. İçeriye ve dışarıya servis yapanlar, AK Parti iktidarına dönük bir takım hesapta kitapta bulunanlar AK Parti'nin kime dayandığını bir kere daha görecekler. AK Parti halka dayanan bir iktidardır" diye konuştu.
Bozdağ, "Tansiyon düşmeye başlamıştır diyebilir miyiz?" şeklindeki soruya ise "Şuanda gördüğümüz kadarıyla bunu kışkırtmak isteyen çevreler var, onlar kışkırtmalarına devam ediyorlar. Halkımızın sağduyu bu meselede onların önünde büyük bir set olacaktır" diyerek cevap verdi.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...