Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Eylemciler, polise tepki için kitap okudu

/ Kaynak: CHA
Eylemciler, polise tepki için kitap okudu

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Ankara Kuğulu Park'ta eylem yapan grup üyelerine ait malzemeler toplanırken, parkta oturan grup tepkisini kitap okuyarak dile getirdi.

Ankara Kuğulu Park'ta Gezi Parkı eylemlerine destek için eylem yapan grup üyelerine ait dövizler, çadırlar ile yiyecek malzemeleri polis tarafından toplandı. Toplanan malzemeler, ekipler tarafından kamyona yüklenirken, parkta oturan grup tepkisini kitap okuyarak dile getirdi. Sabaha karşı eylemcilere ait çadırları kaldıran emniyet güçleri, diğer eşyaları toplamak için geri döndü. Yapılan görüşmeler sonucu eylemcilerin tepkisi üzerine polis, grubu, eşyaları kaldırması yönünde uyardı. Polisle tartışan eylemcilere destek için CHP Ankara Milletvekilleri Aylin Nazlı Aka ile İzzet Çetin geldi. Polislerle bir süre tartışan milletvekilleri, müdahale edilmemesi konusunda emniyet görevlilerine uyarıda bulundu. Emniyet görevlileri ise sadece konaklama için kullanılan malzemeleri alacaklarını, herhangi bir müdahalenin söz konusu olmadığını söyledi. Yaşanan gerginliğin ardından sivil polisler parkta bulunan çadır, battaniye gibi tüm malzemeleri toplayarak kamyonla taşıdı. Bu sırada bazı eylemcilerin de yiyecek malzemelerini kaldırdığı görüldü. Polislerin eşyaları kaldırdığı sırada eylemciler battaniyelerin üzerine oturup, tepkilerini kitap okuyarak dile getirdi. CHP'li vekil Aka da eylemcilerin yanına oturdu. Bir eylemci ise parka giren Çevik Kuvvet ekiplerini, elindeki kitapla engellemeye çalıştı.
CHP'Lİ VEKİL, POLİSİN KALDIRMAK İSTEDİĞİ HALIYA AYAĞINI BASARAK ENGEL OLDU
Polisin, grubun üzerinde oturduğu halıyı kaldırma girişimine ise CHP'li Vekil Çetin engel oldu. Çetin, ayağıyla halıya basıp, 'Kaldırmayın' bunu şeklinde uyarıda bulundu. Eylemcilerin de duruma tepki göstermesi üzerine emniyet görevlileri geri çekildi.

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...