Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İspanya, 'AB ülkeleri Türkiye'ye ders vermeye çalışmasın'

/ Kaynak: CHA
İspanya, 'AB ülkeleri Türkiye'ye ders vermeye çalışmasın'

GÜNDEM Haberleri  / CHA

İspanya Dışişleri Bakanı Margallo, Gezi Parkı olaylarının çözümüne dair "Hiçbir AB ülkesi Türkiye'ye ders vermeye çalışmasın'' dedi.

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia Margallo, Gezi Parkı olaylarına ilişkin çözümü Türkiye'nin kendisinin bulacağını ifade ederek, ''Durumu nasıl çözeceğine ilişkin ne AB ne de herhangi bir AB ülkesi Türkiye'ye ders vermeye çalışmasın'' dedi. Margallo, bu sabah İspanyol meclisine girişi sırasında Gezi Parkı olaylarıyla ilgili soruları yanıtladı. Türkiye'nin dost bir ülke olduğunu, çıkan olaylar yüzünden ''dost bir ülkeye şu anda ders vermeye çalışmanın vakitsiz olacağını'' söyleyen Margallo, ''Türkiye, eğer AB'den bir şey talep ederse sadece dostluk, uzlaşı ve yardım alacağına emin olmalı'' diye konuştu. Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle de yaptığı yazılı açıklamada, Taksim Meydanı'ndaki resmin rahatsız edici olduğunu belirterek, Ankara'dan diyalog ve gerilimi azaltmasını beklediklerini ifade etti. Westerwelle açıklamasında, Türk hükümetinin protestolara tepki ile kendi ülkesine ve Avrupa'ya yanlış sinyal gönderdiğini vurguladı. Toplanma ve ifade özgürlüğü hakkının her demokraside temel, vazgeçilmez haklardan olduğuna işaret eden Westerwelle, şunları kaydetti: ''Ankara hükümeti, vatandaşlarının bu haklarını sağlamak için her şeyi yapmalıdır. Biz Başbakan Erdoğan'ın Avrupa değerleri ve yapıcı değişim ruhu içinde gerilimi azaltmasını, huzurlu diyalog başlatmasını bekliyoruz."

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...