MHP'li Oktay Vural'dan 'Bakanlar Kurulu toplansın' çağrısı

MHP'li Oktay Vural'dan 'Bakanlar Kurulu toplansın' çağrısı

Politika Haberleri

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 'Cumhurbaşkanı'na Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık yapma yolunu tercih etmesini önermemiz gerekiyor.' dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, "Bugün bir gazetede yer alan haberde MİT'e iç tehditlere karşı psikolojik ve fiili operasyon yetkisi verileceği söyleniyor. Değerlendirmeniz nedir?" sorusu üzerine Vural, "Zaten yaptıkları her türlü kanun dışı operasyonlar, kanun dışı faaliyetler Recep Tayyip Erdoğan'ın soruşturmasına bağlanmadı mı?" diye konuştu. Vural, "Zaten örtülü olarak yapılacak her türlü işlemin sorgulanması Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına bağlanmıştır. Bu devlet aygıtlarının hukukun dışında milletine karşı kullanılacak bir aygıt haline dönüştürülmesi doğru değildir. Üstelik MİT gibi tarihi bir kurumun bu amaçlar için kullanılabileceğine ilişkin kanaat uyandırmak MİT'in fonksiyonlarının dumura uğratılması ve güveninin azaltılmasına yol açar." dedi. nbsp; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün liderler zirvesi önerisi ile ilgili dile getirdiği, "Bugünkü siyasi ortamda bir sonuç vereceğine inanmıyorum. Liderlerle tek tek görüşerek fikir alışverişi yapmak daha uygun." sözlerinin hatırlatılması üzerine Vural, "Zaten görüşmedi mi? Sayın Kılıçdaroğlu gitmedi mi? BDP'den gitmedi mi? Başbakan ile görüşmedi mi? Zaten görüştü. Burada özellikle bu gelişmelerin siyasal rant amacı ile kurgulandığını, bu gerginliği oluşturan girişimlere yol verildiğini ve Cumhurbaşkanı'nın belki de bakanlar kurulu toplantısına başkanlık yapma yolunu tercih etmesini önermemiz gerekiyor. Toplasın." şeklinde konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...