Güney Afrika'nın barış gücü askerlerine suçlama

/ Kaynak: AA
Güney Afrika'nın barış gücü askerlerine suçlama

DÜNYA Haberleri  / AA

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ndeki BM misyonunda görev yapmış bazı barış gücü askerlerine, görevi kötüye kullandıkları gerekçesiyle ceza verildiğini açıkladı.

Güney Afrika Savunma Bakanlığı, Demokratik Kongo nbsp;Cumhuriyeti'ndeki (DKC) BM misyonunda görev yapmış bazı barış gücü askerlerine, nbsp;"görevi kötüye kullandıkları" gerekçesiyle ceza verildiğini bildirdi. nbsp;Savunma Bakanı Nosiviwe Mapisa-Nqakula, 93 suçlamanın yalnızca DKC'de nbsp;görev yapmış askerlerini kapsadığını, Sudan'daki askerlerle ilgili bu yönde nbsp;iddialar bulunmadığını belirtti. nbsp;"Afrika ordusunun kadınların ve çocukların istismar edildiğine ilişkin nbsp;iddiaları hoş göremeyeceğini" vurgulayan Mapisa-Nqakula, cinsel istismarla nbsp;suçlanan 4 askerin görevden ihraç edildiğini, diğerleriyle ilgili olarak da nbsp;"mümkün olan en ağır yaptırımlara tabi tutulmaları" yönünde karar alındığını nbsp;kaydetti. Nosiviwe Mapisa-Nqakula, bu askerlerin suçlarının kapsamını açıklamadı. nbsp;Mapisa-Nqakula, ordunun, çatışma bölgelerinde dahi, insan hakları ve nbsp;haysiyetine saygılı olmaya çalıştığını vurguladı.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...