Trabzonspor'da Olağanüstü Genel Kurul kararının iptaline dava

/ Kaynak: AA
Trabzonspor'da Olağanüstü Genel Kurul kararının iptaline dava

SPOR Haberleri  / AA

Trabzonspor'un 25-26 Mayıs'ta yaptığı olağanüstü genel kurul kararlarının iptali için 1. Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açıldı.

Trabzonspor'un 25-26 Mayıs'ta yaptığı olağanüstü genel nbsp;kurul kararlarının iptali için 1. Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açıldı. nbsp;Kulübü Üyesi Recep Bakırtaş, mahkemeye sunduğu dava dilekçesinde, nbsp;Trabzonspor Kulübü Derneğinin geçtiğimiz ay yaptığı olağanüstü genel kurulda, nbsp;yönetim kurulunun görev süresini belirleyen tüzüğün 68. maddesine geçici bir nbsp;madde konulmasına ilişkin önergenin oylama, sayım ve sonucun değerlendirilmesinin nbsp;Türk Medeni Kanunu, Dernekler Kanunu ve Trabzonspor Külübü Derneği Tüzüğü'ne nbsp;aykırı yapıldığını öne sürdü. nbsp;Bakırtaş, dilekçesinde tüzük değişikliğine ilişkin kararların ancak nbsp;toplantıya katılan üyelerin 2/3'ünün oyu ile alınabileceğini, tüzüğün 68. nbsp;maddesinde görevden çekilme halinde yeni seçilen üyelerin görev süresinin önceki nbsp;üyelerin kalan görev süresi kadar olduğunu ifade etti. Bakırtaş, yönetim ve nbsp;denetleme kurulu faaliyet raporları, gelir-gider hesaplarının kabul ve ibrası ile nbsp;tüzüğün 68. maddesinin geçici bir maddeyle değiştirilmesine ilişkin kararların
iptalini talep etti. nbsp;Trabzonspor'un olağanüstü genel kurulunda, yönetim kurulunun görev nbsp;süresini belirleyen 68. maddeye "yönetim kurulunun görev süresine bir defaya nbsp;mahsus olmak üzere 2 yıl eklenir" geçici maddesi ilave edilmişti. Böylece yeni nbsp;yönetimin görev süresi 6 aydan 2 yıl 6 aya çıkarılmıştı.


SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...