TMSF, Halis Toprak'ın villalarını ihaleye çıkarıyor

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
TMSF, Halis Toprak'ın villalarını ihaleye çıkarıyor

Ekonomi Haberleri  / AA

TMSF, düzenlenen ihalede alıcı bulamayan, Toprak Grubu'ndan devralınan Kuşadası'ndaki 31 milyon 400 bin lira muhammen bedelli malikane ile 6 villayı, teklif alma yöntemiyle ihale edecek

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun (TMSF), düzenlenen ihalede alıcı bulamayan, Toprak Grubu'ndan devralınan Kuşadası'ndaki 31 milyon 400 bin lira muhammen bedelli malikane ile 6 villayı, teklif alma yöntemiyle ihale edeceği bildirildi. Alınan bilgiye göre TMSF, amme alacakları tahsili çerçevesinde Toprak Grubu'ndan devraldığı yaklaşık 64 bin metrekarelik alana sahip gayrimenkulleri, 5 Haziran Çarşamba günü kapalı teklif ve açık artırma yöntemiyle ihaleye çıkardı. Gayrimenkullerin alıcı bulamaması üzerine Fon Kurulu, 12 Temmuz mesai saati bitimine kadar haftalık periyotlarla teklif alma yöntemiyle ihale etme kararı aldı. 17 Haziran'dan itibaren TMSF internet sitesinde yayınlanıp satış süreci başlayacak 31 milyon 400 bin lira bedel belirlenen taşınmazla ilgili alınacak teklifler değerlendirilerek, Fon Kurulunun onayına sunulacak. Turistik tesislerin yoğunlaştığı Hacıfeyzullah Mahallesi, Süleyman Demirel Bulvarı, Çukurçeşme mevkisinde bitişik iki parsel üzerinde bulunan tesisler, 210 metrelik kıyı şeridine sahip bulunuyor. Malikane ve 6 villanın yanı sıra parseller üzerinde yüzme havuzu, tenis kortu, basketbol sahası, barbekü alanları, 2 pergole, suni gölet, çocuk oyun alanı, helikopter pisti, mandalina ve zeytin bahçeleri, süs havuzu ve bu havuz üzerine inşa edilmiş taş köprü yer alıyor. Arazi üzerine A blok olarak isimlendirilen bin 463 metrekarelik malikanede 6 yatak odası, 3 salon, şömineli konuk yemek ve toplantı salonu, mutfak, galeri, ofis oturma odaları bulunuyor. Toplamda 440 metrekarelik kapalı alana sahip B ve C bloklarında 2 salon, 4 yatak odası, 2 banyo ve teras alanları yer alıyor.Taşınmazın personel lojmanı olarak planlanan 4 dubleks binadan oluşan D bloku ise toplam 306 metrekarelik alana sahip.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...