AK Parti binasını böyle yaktılar

AK Parti binasını böyle yaktılar

YAŞAM Haberleri

Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylarını protesto etmek için İzmir'de düzenlenen gösterilerde, AK Parti Çiğli İlçe Başkanlığı'nı kundakladığı iddia edilen 4 kişi adliyeye sevk edildi.

Olay, Anadolu Caddesi üzerindeki Çiğli İlçe Başkanlığı binasında 3 Haziran günü saat 23.45 sularında meydana geldi. AK Parti Çiğli İlçe Başkanlığı binasına gelen kimlikleri belirsiz saldırganlar önce binada bulunan güvenlik kameralarını kırmıştı. Daha sonra zemin katın cam ve çerçevelerine zarar veren saldırganlar, ikinci kattaki binaya molotof kokteyli atarak yakmıştı. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken binada büyük çapta maddi hasar meydana gelmişti. Olayla ilgili soruşturma başlatan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri kundaklama olayına karışanlardan iki kişinin kimliğini tespit etti. Ekipler, 14 yaşındaki Hüseyin S. ile 16 yaşındaki Hikmet S.'yi gözaltına aldı. Emniyette işlemleri tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi. Sevk edilen zanlılardan Hüseyin S. savcılık talimatıyla serbest bırakılırken Hikmet S. Denetimli Serbestlik Yasası'ndan faydalanarak serbest kaldı. Soruşturmayı sürdüren ekipler, verilen ifadelerden de yola çıkarak, belirlenen adreslere baskın düzenledi.

Güvenlik kamerası görüntülerinde dövmesinden teşhis edilen E.E' yi (22) yakalayan ekipler, daha sonra U.K (24), S.G (31) ve A.A (17)'yı da gözaltına aldı. Yaşı küçük A.A, işlemleri için Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Diğer şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

KUNDAKLAMA ANI KAMERALARA YANSIDI

Kalabalık grubun önce Güzeltepe'de toplandığı, karakola taşlı saldırı yaptıktan sonra parti binasına yürüdüğü öğrenildi. AK Parti Çiğli İlçe Başkanlığı binasının yakılma anı güvenlik kamerası tarafından da kaydedildi. Görüntülerde kapıları ve pencereleri kırarak içeri giren eli sopalı şahıslar her şeyi kırıyor.

Ellerinde molotof kokteyli de görünen şahıslar bina içindeki demirbaşlara da zarar veriyor. Çevreden topladıkları evrakları bir koltuğun üzerinde biriktiren yüzü maskeli şahıslar daha sonra bunları yakarak binayı ateşe veriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...