İzenerji çalışanları greve gidiyor

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
İzenerji çalışanları greve gidiyor

Ekonomi Haberleri  / AA

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki İzenerji şirketi yönetimi ile toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşama sağlayamayan çalışanlar greve gidiyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki İzenerji şirketi nbsp;yönetimi ile toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşama sağlayamayan nbsp;DİSK/Genel-İş üyesi çalışanlar, grev kararını İzmir Büyükşehir Belediyesi nbsp;binasına astı. nbsp;Disk/Genel-İş Sendikası İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Taner Şanlı, basın nbsp;mensuplarına yaptığı açıklamada, 12 Şubat'ta başlayan toplu iş sözleşmesi nbsp;görüşmelerinde işverenle anlaşma sağlanamadığını belirterek, "Bunun üzerine yasal nbsp;süreç gereği devreye giren arabulucuların da görüş ve önerileri işverence dikkate nbsp;alınmadığı için bugün grev kararımızı asıyoruz" dedi. nbsp;Şanlı, görüşmelerde belediye yetkililerinden yüzde 8 zam oranının nbsp;dışında başka resmi bir öneri gelmediğini ileri sürerek, "Bunun dışında sosyal nbsp;haklarımızın bir bütünü olan maddeler de kabul edilmedi. Sonuç olarak 24 madde nbsp;uyuşmazlıkla sonuçlandı ve grev kararımızı asma noktasına geldik" diye konuştu. nbsp;Toplu sözleşmenin masa başında çözülmesinden yana olduklarını kaydeden
Şanlı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan görüşmeleri işçileri nbsp;sevindirecek, İzmirlileri mağdur etmeyecek şekilde sonuçlandırılmasını nbsp;beklediklerini söyledi. nbsp;Grev kararının asılmasının ardından başlayan 60 günlük sürede nbsp;DİSK/Genel-İş Sendikası İzmir 2 Nolu Şubesi üyeleri, görüşmelerin kendileri adına nbsp;olumlu geçmesi için çeşitli eylemler yapacak.
Grev kararı, İzenerji bünyesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı nbsp;Park Bahçeler Müdürlüğü ile Eşrefpaşa Hastanesi, Fen İşleri, İdare İşleri, Doğal nbsp;Yaşam, Mezarlıklar, Huzur Evi, Balık Hali, Sebze Hali, ESHOT Yıkama, Katı nbsp;Atıklar, İZFAŞ, Trafik ve İZSU birimlerinde çalışan sendika üyesi işçileri nbsp;kapsıyor.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...