Gezi Parkı eylemcilerinden B planı

Gezi Parkı eylemcilerinden B planı

GÜNDEM Haberleri

Taksim Gezi Parkı'nda 16. gününe girilirken eylemciler de aralarına sızmaya çalışan provakatörlere karşı kendi önlemlerini buldu.

Provokasyon varsa artık buna polis değil eylemciler müdahale edecek. Karar Gezi Parkı eylemcileri tarafından alındı. Polisin orantısız müdahalesini meşru kılan çatışmaların önüne geçmek için eylemciler önlemi kendileri alıyor. Eyleme gölge düşürmemek için içimizde provokatör varsa biz buluruz diyorlar. İşte direnişçilerin B planı....
Taksim Gezi Parkı'ndaki eylemin 15. Gününe polisin müdahalesi damga vurdu. Sabah saatlerinde polisin sadece anıt ve çevresindeki başlattığı temizlik çalışmaları bir anda ortaya molotoflu eylemcilerin, taş ve hava fişeklerin çıkmasıyla boyut değiştirdi.
Birçok tartışmayı da beraberinde getiren çatışmaların ardından Gezi Parkı eylemcileri soruna çözümü yine kendileri buldu. Bugüne kadar şiddetten yana olmadıklarını, eylemlerinin bir protesto olduğunu her fırsatta dile getiren eylemciler polisin müdahalesinin sebebi haline gelen bu çatışmaları da engelleme konusunda karar aldı.
Tüm alanlarda bütün direnişçiler kendilerince hiçbir şey yokken polise taş, molotof ve havai fişek atanları bizzat yakalayacak sonra polise teslim edecek. Direnişçiler polise teslim ettikleri kişilerin provokatör olarak kaydedilmesini isteyecek. Amaç direnişe çatışma zemini oluşturacak olaylarla gölge düşürmemek. Tüm alanlarda provokasyonlara bu şekilde davranma kararı alan direnişçiler aramıza provoke yapmak için kimse gelmesin polise teslim edeceğiz diyorlar.
Direnişçiler ayrıca polise teslim etmeden önce bu şahısların fotoğraflarını çekip arşivleyecek. Provokatörlerin resimleri 9 ayrı kaynakta saklanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...