'Uçuşa hazır mısınız' diyerek otobüsü kaçırdı

'Uçuşa hazır mısınız' diyerek otobüsü kaçırdı

GÜNDEM Haberleri

Adana Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir otobüs yolcularla birlikte kaçırıldı. Korsan, otobüs şoförü ve yolcular tarafından etkisiz hale getirildi.

Olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Fevzipaşa Mahallesi'nde meydana geldi. Merkez Otogar ile Yüreğir Otogarı arasında sefer yapan Büyükşehir Belediyesi otobüs şoförü Seyfettin Öcal (38) sabah saat 10:30 sıralarında Merkez Otogar'a geldi. Öcal, otobüsü çalışır halde otogarda bırakıp yolcuların binmesi için kapıları açık bırakarak lavobaya gitti. Bir süre sonra Mahsun Ernas (23) adlı kişi, otobüse binerek şoför koltuğuna oturup yolculara dönerek, "Uçuşa hazır mısınız, aksiyon yaşayacağız" diyerek otobüsü hareket ettirdi. Bu arada, yolcular panikle dışarı çıkmak istedi. Ancak otobüs hareket ettirdiği için inemediler. Ernas, otogardan çıkıp ters istikametten bariyerlere çarparak D-400'e doğru gitmeye başladı. Bu arada, belediye otobüsü şoförü Öcal, lavabodan çıktığında otobüsün gittiğini gördü. Öcal otobüse ulaşmak için koşmaya başladı. D-400 karayoluna çıkıp tam hızlanmaya başlayan Ernas, otobüsü stop ettirince şoför otobüse yetişerek içeri girdi. Yolcuların da yardımıyla Ernas etkisiz hale getirildi. Hemen polise haber verildi. Olay yerine gelen polis Ernas'ı gözaltına aldı. Yaşadıkları şoku üzerinden atamayan yolcular ve şoför polise otogardaki kahvehanede ifade verdi. Öcal, çok korktuğunu hala titrediğini belirterek, "Korsan'ı etkisiz hale getirip sen ne yapıyorsun" deyince, "Biraz aksiyon yaşamak istiyorum diye cevap verdi" dedi.
Tekirdağ'dan Adana'nın Aladağ ilçesine gitmek üzere Adana'ya ilk kez gelen Orman Mühendisi Zübeyr Bilen ise, "Yüreğir otogarına gitmek için beklerken bir kişi otobüse binip uçuşa hazır mısınız diyerek otobüsü kaçırdı. Çok korktuk ama şoför yetişip korsanı etkisiz hale getirdi" diye konuştu.
Bu arada, otobüslerden sorumlu bir yetkili ise belediyeye telsiz ile ulaşarak otobüslerinin bir korsan tarafından kaçırılmak istediğini iletti.
Mahsun Ernas ise gözaltına alındıktan sonra sağlık raporu için Adana Adli Tıp Birimi'ne götürüldü. Ernas, burada basın mensuplarının otobüsü neden kaçırdığı yönündeki sorularına, "Görev bitmiştir, gerektiği yerde, gerektiği zamanda açıklama yapacağım. Yolcuları uçurmak istedim, aksiyon yaşamak istedim" diye yanıt verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...