Gezi olaylarını görüşen ilk heyet, AK Parti'den 'mutlu' ayrıldı

Gezi olaylarını görüşen ilk heyet, AK Parti'den 'mutlu' ayrıldı

Politika Haberleri

Palandöken, Tayyip Erdoğan'ın kabulünden mutlu şekilde ayrıldıklarını belirterek, "İnşallah eylemler de sonlandırılma noktasına geldi. Ülkenin imajının zarar görmesi esnafa da zarar veriyor'' dedi.

nbsp;Başbakan Erdoğan'ın, 13 mesleki federasyon ve bazı il birliklerinin başkan ve yöneticilerini AK Parti Genel Merkezi'nde kabulünün ardından çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulunan Palandöken, Gezi Parkı olayları nedeniyle esnafın ciddi miktarda zarar gördüğünü belirterek, ''Bunun ötesinde bu gençlerimizin, bu çocuklarımızın sağlıkları, huzurları... Bugünkü sistem içerisinde demokratik haklarını ararken maalesef provokasyonlarla huzursuz oldular'' dedi. Esnaf ve vatandaşın huzursuz olduğunu, alışverişin durma noktasına geldiğini dile getiren Palandöken, bu gibi sıkıntıları Başbakan Erdoğan'a aktardıklarını ifade etti. Palandöken, Başbakan Erdoğan'ın esnafın zararı ve genel sorunları ile ilgili kısa sürede düzenleme yapılacağını söylediğini kaydetti. Önemli olanın, ülkede huzurun devam etmesi olduğuna işaret eden Palandöken, gerek içeride gerekse dışarıda ülkenin imajının zarar görmesinin esnafı da olumsuz etkilediğini belirtti. Erdoğan'ın, Taksim ve yurdun diğer yerlerinde yaşanan olaylarla ilgili slaytlar gösterdiğini aktaran Palandöken, ''Biz mutlu bir şekilde ayrılıyoruz. İnşallah eylemler de sonlandırılma noktasına geldi'' diye konuştu. Palandöken, ''Esnafın uğradığı zarara ilişkin Sayın Başbakan'a bir bilanço ilettiniz mi?'' sorusu üzerine, Erdoğan'ın elinde 75 milyon liralık bir zarar bilgisi olduğunu ifade ederek, ''Onun çok üstünde. İş kayıpları var. Çalışanların sosyal güvenlik primi başta olmak üzere birçok sorunu var'' dedi. Erdoğan'ın zararların karşılanacağını söylediğini anlatan Palandöken, Erdoğan'a gençlere sahip çıkılması gerektiği konusunda görüşlerini ilettiklerini bildirdi. Palandöken, Erdoğan'ın da ''İnşallah bu süreç daha uzun sürmez. Onlar da akıllarını başlarına alırlar. Bu ülke hepimizin. Dış mihraklar destekliyorlar'' dediğini iletti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...