ABD'yi karıştıran adam Hong Kong'dan meydan okudu

ABD'yi karıştıran adam Hong Kong'dan meydan okudu

DÜNYA Haberleri

ABD istihbaratının kayıtlarını ortaya çıkaran eski CIA çalışanı Edward Snowden,adaletten kaçmaya çalışmadığını, Hong Kong''u yeni üs olarak kullanmayı düşündüğünü söyledi.

Edward Snowden, Hong Kong'da adaletten kaçmaya çalışmadığını, bölgeyi "yeni suçların ortaya çıkarılması için üs olarak kullanmayı umduğunu" belirtti. Snowden, "South China Morning Post" gazetesine verdiği özel demeçte, "Ne vatan haini, ne de kahramanım. Bir Amerikalıyım" ifadesini kullandı. Edward Snowden, gazetenin internet sitesinde yayımlanan demecinde, "bazı kişilerin Hong Kong'u seçerek hata yaptığını düşündüğünü ancak adaletten kaçmak için değil, nbsp; utandıracak olayları açığa çıkarmak için burada bulunduğunu" vurguladı. Snowden, ailesi için endişe duyduğunu da söyledi. İngiliz Guardian gazetesi, ABD istihbarat servislerinin telefon ve internet kayıtlarını izlediği yolundaki haberinin kaynağının 29 yaşındaki Snowden olduğunu açıklamıştı. Snowden, istihbarat servislerinin milyonlarca Amerikalının telefon konuşmalarını ve internet faaliyetlerini izlediğini basına sızdırdıktan sonra Hong Kong'a kaçmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...