Başbakan Erdoğan'ın Gezi Parkı talimatı ne anlama geliyor

Başbakan Erdoğan'ın Gezi Parkı talimatı ne anlama geliyor

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan, Türkiye genelindeki eylemlerin sadece esnafa faturasının 75 ila 100 milyon lira olduğunu belirtti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Bendevi Palandöken başkanlığında yaklaşık 90 kişilik esnaf temsilcisi, Gezi Parkı ile başlayan ve Türkiye geneline yayılan eylemlerden duydukları rahatsızlıklar anlatmak için Başbakan Erdoğan ile görüştü. Erdoğan eylemlerdeki Türk bayrağı yakma görüntülerini, Apo posterlerini, polise yapılan saldırıları, polisin bir engelliyi kurtarma anlarını, eylemlerden geriye kalan kırık vitrinleri, otobüsleri ve otobüs duraklarını sinevizyon eşliğinde gösterdi. nbsp; İçişleri Bakanlığı, eylemler nedeniyle esnafın gördüğü zararın yaklaşık 75 milyon lira olduğunu ve bu rakamın 100 milyona kadar çıkabileceği açıklamasını yaptı.. Başbakan tüm bu zararların devlet tarafından karşılanacağı sözünü verdi.
nbsp;
Erdoğan Gezi Parkı'na kesinlikle AVM yapılmayacağını belirterek, proje hakkında slaytlar üzerinden bilgi verdi.
nbsp;
Başbakanın, demokratik kurallar çerçevesinde gençleri dinlemeye hazır olduğunu bildiren bir meslek birliği başkanı, "Kanunlar çerçevesinde her türlü taleplerini karşılamaya razıyım ama bu şekilde yakıp, yıkarak, kamu malına, esnaf malına zarar verenleri dinlemem, dedi. Oraları temizleyin ama Gezi Parkı içindekilere, gençlere dokunmayın, dediğini anlattı.

Keskin, başbakanın "Bu iş mutlaka bitecek, gençler de evine gidecek" dediğini ama bunun sert müdahale yapılacağı anlamında söylemediğini vurguladı. Başbakanın bugün oldukça yumuşak, ılımlı, güleryüzlü olduğunu anlatan Keskin, kendilerinin de artık esnaf olarak eylemlere daha fazla tahammül etmeyeceklerini söyledi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...