Taksim'de son durum

Taksim'de son durum

GÜNDEM Haberleri

Taksim Gezi Parkı eylemlerinin 16. gününde neler yaşandı?

Taksim'de bir araya gelen Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatlar, meslektaşlarının gözaltına alınmasını protesto etti. Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi avukatlar, Taksim Gezi Parkı'nın merdivenleri önünde bir araya geldi.
Avukatlar burada Çağlayan Adliyesi'nde dün meslektaşlarının gözaltına alınmasını protesto ederek, bir basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklaması yapan Çağdaş Hukukçular Derneği Süleyman Gökten, "Toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme ve protesto etmek hakkı en demokratik haklarını kullanan halka karşı polis hukuka aykırı olarak müdahale ediyor. Biber gazı, portakal gazı gibi kimyasal silah niteliği taşıyan gazlar, gaz bombası ve plastik mermi kullanarak tüm halkın can güvenliğini hiçe sayıyor. 11 Haziran 2013 günü polisin attığı gaz bombaları ile başladı. Dün polisin keyfi ve aşırı kullanımı sonucunda yüzlerce kişi yaralandı. Avukatların bu tür bir muameleye maruz bırakılmaları asla kabul edilemez. Adliyede avukata müdahale etmek polisin görevi olamaz" dedi.
Açıklamanın ardından avukatlar Taksim Gezi Parkı'na gitti. Gezi Parkı'ndaki eylemciler de bekleyişlerini sürdürüyor. Meydanın bazı noktalarında da TOMA'ların hazır tutulduğu gözleniyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...