Devlet TV'si kapandı, isyan çıktı

- Güncelleme:
Devlet TV'si kapandı, isyan çıktı

Ekonomi Haberleri

Kriz yüzünden dün ekranı kararan Yunan devlet televizyonu ERT'nin işsiz kalan çalışanları binayı işgal etti, medya genel grev başlattı

Kriz yüzünden dün ekranı kararan Yunandevlet televizyonuERT'nin işsiz kalan çalışanları binayı işgal etti, medya genel grev başlattı. nbsp;Yunanistan'ın ana kanalı Devlet Radyo ve Televizyonu ERT'nin önceki geceyarısından itibaren ekranı kararırken ülke yeni bir siyasi kriz yaşıyor. Siyasi partiler ve sendikalar, ERT'yi kapatma kararı alan hükümeti vazgeçmeye çağırdı. Kararı protesto eden basın sektörü çalışanları da art arda uygulanacak 24'er saatlik genel grev kararı aldı. Başbakan Antonis Samaras'a yakın kaynaklar, ERT'nin kapatılmasıyla ilgili yasa tasarısının mecliste onaylanmaması durumunda erken seçime gidileceğini bildirdi. Gazeteciler ise binayı işgal ediyor. Anlaşma sağlamazsa polis binaya müdahale edecek. ERT'nin yerine oluşturulacak yeni kurum 1.000-1.200 kişilik personel ile 29 Ağustos'a kadar faaliyete başlayacak. ERT'nin bütçesi elektrik faturalarından karşılanıyordu. Gezi Parkı için Türkiye'ye gelen ERT?muhabiri, hazırladığı haberi yayınlamadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...