BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Pürüzsüz cilt için 4 ALTIN tavsiye

Pürüzsüz cilt için 4 ALTIN tavsiye

Uzmanlar, düzgün ve güzel bir cilde sahip olmak için kolay ve basit uygulanabilir önerilerde bulundu



KURU CİLTLERE 1 yemek kaşığı buğday unu, 1 yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı bal, 1 çay kaşığı maya ve çok az sütü karıştırın. Cildinize sürüp 20 dakika bekletin ve haftada en az 2 defa uygulayın. GÖZALTI TORBALARI 1 litre suda, 1demet maydanozu ve pelin otunu 5 dakika kaynatın. 15 dakika demlenmesini bekleyin. Bu karışımdan her gün 2 su bardağı içmeye özen gösterin. Her gün meyve ve sebze yemeyi ihmal etmeyin. 1 çorba kaşığı kahve ve 1 yumurta akını karıştırın. Gazlı bezin içine koyup göz çevrenizde 15 dakika bekletin. GÜNEŞ LEKELERİ İÇİN Bir tutam maydanoz, bir tutam semizotu, 1 fincan yoğurt ve çeyrek limonun suyunu iyice karıştırıp püre haline getirin. Cildinize sürüp 30 dakika bekletin ve ovarak çıkartın. Haftada 2 gün bu uygulamayı yapın, dışarı çıkarken de muhakkak güneş koruyucu krem kullanın. HAMİLELİK LEKELERİ Marul ve semizotundan birer parça koparın, havanda döverek suyunu çıkarın. Bu suya bir tatlı kaşığı süzme yoğurt karıştırın. Bu karışımı cildinize sürüp 30 dakika bekletin. Ardından da ovarak çıkartın. Haftada 1 veya 2 defa bu uygulamayı yapmanız yeterli olacaktır SİZDEN GELENLER Tarifiniz... (...Mor & Berisi’nin lezzet tarifi) KATIKLI DOLMA Malzemeler: > 1 kg yeşil kabak > 300 gr dolmalık kıyma > 500 gr ince bulgur > Bir avuç irmik > 2 diş sarımsak > 1 adet kuru soğan > 2 adet yeşil biber > Bir tutam kurutulmuş reyhan otu > Tuz, Kırmızı biber > Yoğurt Yapılışı: Kabakların üst ve alt kısımları alındıktan sonra alacalı patlıcan soyar gibi bir adet şerit kesilir. Sonra kabak enine 3 santimlik halkalara ayrılır. İstenirse üzerindeki kabuk halka şeklinde doğranmış kabaktan alınır ve tuzda bekletilerek kullanılabilir. Üstü alınan kabakların içi kabak oyacağı ile boş halkalar haline getirilir. Diğer yanda rendelenmiş soğan, yeşil biber, bulgur, et, irmik, ovalanmış reyhan otu, kırmızı biber, tuz ve katılan su yardımı ile çiğ köfte hamuru kıvamında yumuşak iç elde edilir. Bu iç boş olan kabak halkalarına doldurulur. İstenirse yumuşamış olan kabuklar da hamura halka şeklinde sarılabilir. Malzemenin artması halinde yassı köfteler yapılıp aynı tencerede pişirilebilir. Yapılan malzeme tencereye konduktan sonra üzerine kaynamış su verilerek 10-15 dakika pişirilir. Tencerede kalan su olursa bulgurların şişmemesi için dökülür. Üzerine sarımsaklı yoğurt, biberli yağ dökülür. EMRAR TALHA Doğum günün kutlu olsun... Yüzündeki tebessüm hiç eksik olmasın... Mesajınız... PELİN CAMTEKİN’E Kendi minik, yüreği kocaman kızım... Hayatta bana verilmiş en değerli hediyesin. Baban ve ben seni çok seviyoruz... Hayatımıza kattığın ışık için teşekkür ederiz... Nice nice yıllara kızım... İyi ki doğdun... (...Ayşe Camtekin’in kutlama mesajı)
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 94831
    % -0.62
  • 5.776
    % -0.25
  • 6.5746
    % -0.08
  • 7.3372
    % -0.24
  • 262.412
    % -1.06
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT