Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kimsenin sözcüsü, temsilcisi değiliz

/ Kaynak: İHA
Kimsenin sözcüsü, temsilcisi değiliz

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşen Gezi Parkı heyeti açıklama yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşen Gezi Parkı heyeti açıklama yaptı. Heyet adına konuşan Yard. Doç. Dr. İpek Akpınar, "Gezi Parkı'nın park olarak kalmasını, şiddetin durdurulmasını ve sorumluların soruşturulmasının vazgeçilmez olduğunu düşünüyoruz. Şiddetin tamamen sona erdirildiği bir ortamda katılım sürecinin devam etmesini ümit ediyoruz. Gezi Parkı'nın bu bağlamda bir örnek teşkil etmesini bekliyoruz, umut ediyoruz" dedi. nbsp;Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Gezi Parkı heyeti, görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Heyet adına bir konuşma yapan İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden Yard. Doç. Dr. İpek Akpınar, Başbakan Erdoğan'ın basın danışmanı tarafından dün akşam Ankara'ya davet edildiklerini söyleyerek, bu görüşmeyle bir iletişim kanalının açıldığını belirtti. Akpınar, "Bizler kimsenin sözcüsü, kimsenin temsilcisi değiliz" diyerek, bugünkü görüşmeye birey olarak, sorumlu vatandaşlar olarak katıldıklarının altını çizdi. Akpınar, "Bugüne dek sunulan taleplerin bilincindeyiz, Gezi Parkı'nın park olarak kalmasını, şiddetin durdurulmasını ve sorumluların soruşturulmasının vazgeçilmez olduğunu düşünüyoruz. Şiddetin tamamen sona erdirildiği bir ortamda katılım sürecinin devam etmesini ümit ediyoruz. Gezi Parkı'nın bu bağlamda bir örnek teşkil etmesini bekliyoruz, umut ediyoruz" şeklinde konuştu.
Görüşmede yetkilileri ve sorumluları sağduyuya davet ettiklerini belirten İpek Akpınar, hükümetin konuşulan çözümleriyle ilgili herhangi bir yetkileri olmadığını toplantıda dile getirdiklerini anlattı. Bir gazetecinin "Referandum konusundaki görüşleriniz nelerdir?" sorusu üzerine Akpınar, "Bu konu bize sorulmadı. Hükümetin konuşulan çözümlerle ilgili herhangi bir yetkimiz olmadığını söyledik. Kişisel görüşlerimizi bu akşam açıklamayacağız, yarından itibaren hepimiz daha serbest olacağız" diye konuştu.##tgvideo##
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...