Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD ve İngiltere Dışişleri Bakanları'ndan ortak basın toplantısı

/ Kaynak: AA
ABD ve İngiltere Dışişleri Bakanları'ndan ortak basın toplantısı

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Dışişleri Bakanı Kerry ve İngiltere Dışişleri Bakanı Hague ortak basın toplantısı düzenledi

nbsp;ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye'de muhalefetin "ülkeyi kurtarmasına yardımcı olmak için ellerinden gelen herşeyi yapmakta kararlı" olduklarını belirterek, "Esed'in silah tercihleri, insani değer ve standartlara meydan okuyor. Bununla baş etmelerinde muhalefete nasıl yardımcı olabileceğimiz konusunda kararlar almamız gerekecek" dedi. Kerry, Washington'da bulunan İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Kerry, burada yaptığı açıklamada, ABD ve İngiltere olarak, İran ve Hizbullah'ın müdahil olması da dahil olmak üzere Suriye'deki durumdan derin kaygı duyduklarını kaydetti. Cenevre-2 Konferansı'na yönelik taahhütlerinin devam ettiğini belirten Kerry, "İki ülke olarak Suriye'deki durumun nbsp;karmaşıklığının ve hızla değiştiğinin farkındayız. Ancak nihayetinde, bir siyasi çözüm olmalı ve bizim çizmeye devam edeceğimiz ve taahhüdümüzü sürdüreceğimiz çerçeve budur" diye konuştu. "Şu anda Suriye'de hiç kimse kazanmıyor. İnsanlar kaybediyor ve bir ülke olarak Suriye kaybediyor" ifadesini kulanan Kerry, kendisi için sorunun muhaliflerin kazanıp kazanmaması değil, bir siyasi çözümün bulunup bulunamaması olduğunu, bir geçiş hükümeti oluşturmayı amaçladıklarını hatırlattı. Bu noktada da Suriye'deki muhaliflerin bu amacı başarmasına yardım etmek için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını dile getiren Kerry, Esed rejiminin ise bunu çok zorlaştırdığına dikkati çekti. Kerry, "Şu anda bu konuyla ilgili çeşitli dengeleri konuşmak üzere toplanıyoruz. Şu anda anons edebileceğim bir şey yok ama Esed'in silah tercihleri, insani değer ve standartlara meydan okuyor. Bununla baş etmelerinde muhalefete nasıl yardımcı olabileceğimiz konusunda kararlar almamız gerekecek" diye konuştu. Kerry ayrıca, "Muhalefetin Suriye'yi kurtarmasına yardımcı olmak için ellerinden gelen her şeyi yapmakta kararlı olduklarını" bildirdi.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague de iki taraf için de sadece askeri zaferin bir çözüm olamayacağını, Suriye'de bir siyasi çözümün olması gerektiğini söyledi. Suriye'de masum insanlara olanlardan derin kaygı duyduklarını belirten Hague, Esed rejiminin yeni saldırıların hazırlığında olduğunun görüldüğünü, Suriye'deki durumun, ABD ve İngiltere ile Avrupa ve bölgedeki müttefiklerin güçlü, koordinasyon içinde ve kararlı yaklaşımını gerektirdiğine inandıklarını kaydetti.
Hague, sığınmacılara gösterdikleri olağanüstü misafirperverlikten dolayı da Türkiye, Ürdün ve Lübnan'a teşekkür etti. Hague, önceliklerinin Cenevre'deki diplomatik süreci görmeye odaklı kalmaya devam ettiğini dile getirerek, "Eğer diplomatik çabalar başarıya ulaşırsa, hayatları kurtarmak, Esed rejimine baskı yapmak, ciddi biçimde müzakere etmek ve büyüyen terör ve aşırılıkları önlemek için daha fazlasını yapmaya hazır olmalıyız" yorumunda bulundu.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...