İstanbul'da 7'nin üzerinde deprem bekleniyor

Düzenleyen:
İstanbul'da 7'nin üzerinde deprem bekleniyor

YAŞAM Haberleri

Kayseri’de düzenlenen Yerel ve Bölgesel Medya Buluşması’nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Kimliksiz ve sağlıksız yapılara sahibiz” dedi.

Bakan Özhaseki şöyle devam etti: İmar mevzuatını değiştiriyoruz. Her bir şehrin ayrı imar anayasası olacak. Son 100 yılda depremden ölen insan sayısı 81 bin 637. Ülkemizin yüzde 42’si deprem bölgesinde. Hazırlık yaparsanız Japonlar’da olduğu gibi deprem ninni gelir, uyursunuz. Fakat hazırlık yapmazsanız, İstanbul’da korkunç bir manzara bizi bekliyor. Bilim adamlarının ortak görüşü 2030’a kadar Marmara denizinde 7’nin üzerinde deprem olacak. Belediye başkanlarının uyumamış olması lazım. Bu gerçeği göz ardı edemeyiz. İstanbul’da 200 binin üzerinde bir binayı değiştirmemiz icap ediyor. Vatandaşlar, depreme dayanıklılık testi yaptırsın.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...