Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Acılı baba: Oğlum evden çıktı, bir daha dönmedi

Düzenleyen:
Acılı baba: Oğlum evden çıktı, bir daha dönmedi

GÜNDEM Haberleri

11 yaşındaki Ahmet’in, aç olan kedi yavrusuna sütlü ekmek götürürken alçak saldırının hedefi olduğu ortaya çıktı.

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesindeki terör saldırısında şehit düşen 11 yaşındaki Ahmet Oktay Günak’ın lojmandaki yavru kediyi beslemek için evden çıktığı sırada bina koridorunda hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde önceki gece hakim, savcı ve emniyet mensuplarının oturduğu lojmanlara yönelik bombalı araçla yapılan saldırıda, 11 yaşındaki Ahmet Oktay Günak ile emniyet bekçisi İbrahim Kete şehit oldu, 2’si ağır 11 kişi yaralandı. Yaklaşık 12 yıldır katip olarak görev yapan şehit çocuğun babası Mustafa Günak (36), yaptığı açıklamada, üç çocuğundan en büyüğü olan Ahmet’in bir aydır sitedeki yavru kediyi beslediğini ifade ederek, akşam yemeğinin hemen ardından oğlunun kediye mama vermek için evden çıktığını söyledi. Zemin katta oturduklarını ve oğlunun apartman boşluğundayken meydana gelen patlamada şehit olduğunu kaydeden Günak, şöyle devam etti: “Oğlumun da yanımızda olduğu akşam yemeğini ailecek yedik. ‘Babacığım lojmandaki yavru kediye sütlü ekmek götüreceğim’ dedi. Ben de ‘götür oğlum’ dedim. Lojmanda bulunan ve aç olan bir kedi yavrusuna sütlü ekmek götürürken patlama oldu, bir daha eve gelemedi. Koridorda üstüne biraz taş falan yığılmıştı. Ben de koridora girerken ilk başta göremedim sonra ışıklar biraz aydınlanınca gördüm. Baktım ki oğlum şehit olmuştu. Lojmanın tam ortasındaydı. Benim oğlum şehit oldu. Vatanımız sağ olsun.”

Acılı anne Mukaddes Günak ise teröristlere beddua ederek, “Allah belalarını versin. Onların da çocukları bizimki gibi olsun inşallah. Ben pişman değilim, ben şehit verdim. Oğlum cennetlik, onlar kendini düşünsün. Benim ciğerim yanmıyor, şehit annesiyim.” diye konuştu. Günak’ın cenazesi, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in de katıldığı törenle merkez Haliliye ilçesinde gözyaşları arasında defnedildi. 
Acılı baba: Oğlum evden çıktı, bir daha dönmedi
3 BAKAN OLAY YERİNDE

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, saldırısının yapıldığı alanda incelemede bulundu. Bakanlar, daha sonra olayla ilgili Vali Güngör Azim Tuna ve İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu’ndan bilgi aldı. Evleri hasan gören vatandaşlara da geçmiş olsun dileklerini ileten Bozdağ, Soylu ve Çelik, patlamanın etkisiyle hasar gören bir binayı inceledikten sonra Viranşehir Adliye Sarayına geçti.

26 KİŞİ GÖZALTINDA
Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, saldırıda kullanılan bomba yüklü aracın Mardin’in Derik ilçesinden getirildiğinin tespit edildiğini ifade ederek, “Terör saldırısını, PKK terör örgütünün gerçekleştirdiğini değerlendiriyoruz, soruşturma kapsamında 26 şüpheli gözaltına alındı” dedi. Tuna, terör saldırısı nedeniyle ev ve iş yerleri hasar gören vatandaşların Viranşehir Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan Hasar Tespit Komisyonu’na müracaat edebileceğini kaydetti. Bu arada bomba imha uzmanlarının incelemesinde saldırıda 1 ton gübre, gliserin ve metal parçalar ile güçlendirilmiş TNT patlayıcı kullanıldığı belirlendi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...