Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Anayasa değişikliği CHP’yi de değiştirecek'

Düzenleyen:
'Anayasa değişikliği CHP’yi de değiştirecek'

GÜNDEM Haberleri

“Bugüne kadar ne yaptıysak sizin için, ülke için, milletimiz için yaptık. Bu anayasa değişikliğini ülkemizin aydınlık yarınları için yapıyoruz”

Almanya’nın Oberhausen kentinde Türk vatandaşları ile bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım’ın konuşma yaptığı “Memleket Sevdalıları Evet Diyor” isimli etkinliğe on binlerce kişi katıldı. 15 Temmuz gecesi bu milletin büyük bir zafer kazandığını söyleyen Yıldırım özetle şöyle konuştu: Burada asla yalnız değilsiniz arkanızda 80 milyonun duası ve desteği var. 2002 yılında Türkiye AK Parti iktidarı ile tanıştı ve bu iktidar çok büyük atılımlara imza attı. Bu atılımlarda şüphesiz sizlerin büyük katkısı var. Dost bildiklerimiz darbe gerçekleşmediği için hayal kırıklığı yaşadılar. İnsan haklarına, Avrupa değerlerine daha fazla sahip çıkmalarını beklerdik. Bu milleti kimse dize getiremez. Terörle mücadele dönemimizde dost bildiklerimizden hiçbir şey görmedik. Türkiye’de kan döken ne kadar terör örgütü varsa bu coğrafyada cirit atmalarına izin veriliyor. Bu örgütlerin yanında olmaya devam edenler, gün gelecek terör sizi de yakacak. Ne yaparlarsa yapsınlar bizi mücadelemizden geri döndüremezler. Referandumda öyle bir cevap verin ki bütün Avrupa duysun, sadece Almanya değil. Bu anayasa değişikliğini ülkemizin aydınlık yarınları için yapıyoruz. Bazıları bu değişiklikten rahatsız... Çünkü seçilmiş hükümetlere artık darbe yaptıramayacaklar. Milli iradenin yetkisini asla gasbedemeyecekler. CHP artık korkutmayla, kutuplaştırmayla, istismarla oy toplayamayacak. Bu sistem CHP’yi de değiştirecek.”

RAKKA’DA ÇATIŞMAYA GİRMEYİZ 
Başbakan Binali Yıldırım, Almanya’nın Münih kentinden, Düsseldorf’a giderken uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı. “Türkiye’nin Rakka’daki rolü ne olacak? TSK sahada olacak mı” şeklindeki soruyu cevaplandıran Yıldırım, “Amerika, Türkiye ile birlikte yerel güçlerle sivil direnişçilerle, ÖSO ile ve diğer milislerle bir olarak, onlar önde, biz de arkada... Askeri varlığı olacak ABD’nin de Türkiye’nin de. Doğrudan operasyona girmeyeceğiz, taktik destek vereceğiz, prensipte anlaşılırsa tabii. Amerika’nın her halükarda bir operasyon planı var. Bu planın nasıl uygulanacağını konuşuyoruz” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...