İstanbul-Sofya Ekspresi yarın yola çıkıyor

Düzenleyen:
İstanbul-Sofya Ekspresi  yarın yola çıkıyor

Ekonomi Haberleri

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, TCDD Taşımacılık ile Bulgar Demiryolları arasında imzalanan anlaşma ile, İstanbul-Sofya Ekspresi isimli yeni bir trenin, 20 Şubat (yarın) itibarıyla seferlerine başlayacağını duyurdu.

Arslan, Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasındaki yolcu taşımacılığının, İstanbul-Bükreş arasında her gün karşılıklı olarak işletilen Bosfor Ekspresi ile sağlandığına işaret ederek, şunları kaydetti: Trakya bölgesindeki yol yenileme çalışmaları nedeniyle 3 Haziran 2014 tarihinden itibaren İstanbul-Kapıkule arasında otobüs aktarması gerekiyordu. Artık bu aktarmaya gerek kalmadı. Kapıkule-İstanbul demir yolu hattındaki yol yenileme çalışmaları tamamlandı. Bulgar Demiryolları ve TCDD Taşımacılık arasında imzalanan anlaşma ile yeni bir trenin sefere konulması kararı alındı. İstanbul-Sofya Ekspresi, Sofya-Halkalı arasında karşılıklı her gün işleyecek. Tren dizisi TCDD Taşımacılık Şirketi’ne ait iki yataklı vagon, bir adet kuşetli vagon ve Bulgar Demiryollarına ait bir adet kuşetli vagon olmak üzere, yüksek kalitede dört vagondan oluşacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...