Dev projelerden 2 milyon istihdam

Düzenleyen:
Dev projelerden 2 milyon istihdam

Ekonomi Haberleri

Türkiye’nin sulama alanında en büyük projeleri olan Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) ve Doğu Anadolu Gelişim Projesinin (DAP) tamamlanması için geri sayım başladı.

Yücel Kayaoğlu ANKARA - Türkiye’nin sulama alanında en büyük projeleri olan Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) ve Doğu Anadolu Gelişim Projesinin (DAP) tamamlanması için geri sayım başladı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu; bunlara ilaveten Konya Ovası Projesi (KOP) ve Akdeniz ile Ege bölgesini kapsayan diğer projelerin de 31 Aralık 2019’a kadar tamamlanacağını açıkladı. Bakanlar Kurulunda sulama ve ağaçlandırma projeleri konusunda ayrıntılı bir sunum Bakan Eroğlu “GAP ile millî ekonomiye yılda toplam 4,9 milyar dolarlık katkı ve 1,3 milyon kişiye istihdam imkânı sağlanacak. DAP ile de 4,2 milyar dolarlık katkı ve 890 bin kişiye iş fırsatı doğacak. Ege Gelişim Projesi ile, 4,2 milyon dekar arazi sulamaya açılacak. Aynı şekilde Akdeniz’de de 4,9 milyon dekar arazi verimli hâle gelcek. Bu yatırımlar tamamlandığında toplam 2,2 milyon kişiye istihdam sağlanacak” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...