Cazibe merkezleri Türkiye’yi cezbedecek

Düzenleyen:
Cazibe merkezleri Türkiye’yi cezbedecek

Ekonomi Haberleri

Sanayi Bakanı Faruk Özlü, “Güneşin doğudan yükselmesi gibi, doğu illerinde başlayacak yatırım seferberliği Türkiye’ye yayılacak, 2017 çok daha farklı olacak” dedi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, geçen yıl yaşanan zorluklara rağmen Anadolu’nun dimdik ayakta olduğunu vurgulayarak, “Cazibe Merkezleri Programı’ndan Doğu ve Güneydoğuda yer alan 23 il yararlanacak, ancak çarpan etkisi tüm Türkiye’yi kapsayacak” dedi. Bakan Özlü, Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi Araştırması’nın ödül töreninde yaptığı konuşmada, bu araştırmanın 13 yıldır Anadolu’daki ekonomik hayatın fotoğrafını çektiğini kaydetti.

Güneşin doğudan yükselmesi ve sonra her yeri aydınlatması gibi, doğu illerinde başlayacak yatırım seferberliğinin de tüm Türkiye’ye yayılacağını dile getiren Bakan Özlü, “Bugün Anadolu’nun dört bir yanına dağılmış bir üretim aşkı var. Her şehrimiz, büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasına katkı vermek için arı gibi, karınca gibi çalışıyor. Anadolu’daki firmalarımızın bu başarılarına şahit olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Cumhurbaşkanlığımızın öncülüğünde bir seferberlik daha başlattık. İstihdam seferberliğinde iş dünyamız ve kamu el ele verecek. Sadece işe aldığınız kişinin ücretini ödeyeceksiniz. Devlete ödemeniz gereken sigorta, vergi ve fon maliyetleri ise alınmayacak. Bu önemli adımla birlikte bu yıl işsizliği hızlı bir şekilde düşüreceğimize inanıyoruz” diye konuştu.
Bakan Özlü, geçen yılın Türkiye için çok zor bir yıl olduğunu hatırlatarak şöyle devam etti: 2017’nin birçok açıdan çok daha farklı ve başarılı bir yıl olacağına inanıyoruz. Piyasaları canlandırmak, nakit sıkışıklığını gidermek için aldığımız tedbirler, meyvelerini vermeye başlayacak.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...