'Tacikistan, darbe girişimini en iyi anlayan ülkelerden'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Tacikistan, darbe girişimini en iyi anlayan ülkelerden'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Türkiye'nin Duşanbe Büyükelçisi Köksal, "Tacikistan 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimini en iyi anlayan ülkelerden birisi, girişimin ardından ülkedeki Türk okulları hükümet tarafından kapatıldı" dedi.

Türkiye'nin Duşanbe Büyükelçisi Ali Rifat Köksal, Tacikistan'ın 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimini en iyi anlayan ülkelerden birisi olduğunu belirterek, girişimin ardından ülkedeki Türk okullarının hükümet tarafından hemen kapatıldığını söyledi.

Köksal AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tacik halkının Türkleri dost olarak görmesinin Türk iş adamları için en büyük şans olduğunu söyledi.

Tacikistan'da Türklere ayrı bir sevgi duyulduğunu vurgulayan Köksal, "Sokaktaki insanların sevgisini gözünden anlıyorsunuz. Arabadaki Türk bayrağını selamlıyorlar. Bu çok güzel bir duygu." ifadesini kullandı.

Köksal, 2015’te Tacikistan’da da darbe girişimi olduğunu hatırlatarak, Tacikistan'ın 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimini en iyi anlayan ülkelerden birisi olduğunu ifade etti. Türkiye'de yaşanan darbe girişiminin ardından Türk okullarının Tacikistan hükümeti tarafından kapatıldığını vurguladı.

Türkiye'den 50 şirketin Tacikistan'da iş yaptığını, 28 Tacik şirketin de Türkiye'de olduğunu belirten Köksal, "Yerel makamlarının gözünde biz değerli bir ülkeyiz, ben onlara masanın aynı tarafında olduğumuzu söylüyorum. Doğrudan yatırımlarımız 2009-2016 yılları arasında 200 milyon doları geçti." diye konuştu.

Köksal Türkiye-Tacikistan İş Forumu'nun iki ülke içinde faydalı ilişkiler doğuracağını sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...