Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Demirören'den Aziz Yıldırım'a, 'Rahat ol başkan düşme yok'

Demirören'den Aziz Yıldırım'a, 'Rahat ol başkan düşme yok'

SPOR Haberleri

Yıldırım Demirören, Aziz Yıldırım'a İstinye zirvesinde en kritik cümleyi söyledi, 'Küme düşme, puan silme gibi cezalar olmaz, olamaz!'

TFF Başkanı, Yıldırım'ın şikayetlerini dinledi, hak verdi. UEFA süreciyle ilgili öngörüsünü anlattı. Fenerbahçe Başkanı'na "Küme düşme, puan silme gibi cezalar olmaz, olamaz!" yanıtını verdi. UEFA'nın F.Bahçe ve Beşiktaş'ı Disiplin Kurulu'na sevk etmesinden sonra ortalık senaryo çöplüğüne döndü... Artık herkes bir UEFA yetkilisi konuşturuyor. Ortalık gizli UEFA yetkililerinin demeçlerinden geçilmiyor. 24 Haziran'daki karara kadar da bu durum böyle devam edecek...Akşam Gazetesi'nin haberine göre Süreç ile ilgili F.Bahçe ve Beşiktaş ortak savunma için harekete geçti, federasyondan bu konuda destek istendi. Bu destek de resmi bir adımla önceki gün atılmıştı. Aziz Yıldırım ve Tolga Deniz Aytöre, İstinye'ye gidip durum değerlendirmesi yaptı. Zirvenin ardından ilk gün ana tema F.Bahçe'nin "TFF arkamızda mı?" sorusu ön plana çıktı. Bunun cevabını veren Yıldırım Demirören'in görüşmede F.Bahçe'ye önemli bir garanti verdiği ortaya çıktı. F.Bahçe taleplerini iletirken UEFA ile başkan olduğu 28 Şubat 2012'den beri 3 kez Michel Platini ile görüşen, Nyon'a 2 kez giden Yıldırım Demirören, Aziz Yıldırım'a şu cümleleri söyledi:
AVRUPA'DAN MEN DÜŞÜK İHTİMAL
"Başkan canınızı sıkmayın... Bu işin sonunda küme düşme olmaz, puan silme hiç olmaz..." Demirören UEFA yönetimiyle 3 Temmuz süreci boyunca temaslarının sürekli devam ettiğini ifade ederken, "F.Bahçe ve Beşiktaş için ne ceza çıkar?" sorusuyla ilgili olarak ise "En fazla men verebilirler, bunu da küçük ihtimal görüyorum" yanıtını verdi.
ZİRVEDEN ÇIKAN KARARLAR
- Ortak metin ile Türk futbolunun zarar görmemesi için savunma yapılması.
- F.Bahçe ve Beşiktaş'ın ortak avukatlarla temsil edilip aynı tezde savunma yapmaları.
- UEFA'ya CAS ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gitme tehdidinde bulunulması.
FB'nin UEFA'ya soruları
Peki zirveden çıkan mesajlar ne? Yıldırım Demirören ile Aziz Yıldırım görüşmesinden çok önemli dört soru işareti çıktı.F.Bahçe 4 sorunun cevabını istedi...
1 - UEFA, müfettiş raporunu hazırlarken TFF'nin kurullarını nasıl yok sayar?
PLATİNİ NEDEN ÇARK ETTİ
2 - Her açıklamasında "Kurullar futbolun omurgasıdır" diyen Michel Platini neden kurulların kararına karşı çıkar?
3 - Tahkim Kurulu, Türkiye Cumhuriyeti anayasasına göre kararı değişmez, son karar organıdır. Tahkim'in akladığı kulübümüz nasıl Disiplin Kurulu'na gönderilir?
4 - YARGITAY, 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını bozarsa ne olacak?
%95 UEFA ceza verir!..
PFDK'NIN eski üyesi Yusuf Reha Alp, UEFA sürecini Skyturk360'a değerlendirdi: "16. Ağır Ceza'da yargılanıp ceza alan başka kulüp yöneticileri de var. O kulüplerin de daha sonra sevk edileceğini düşünüyorum. Bir dosya PFDK'ya sevk edilmişse %95 ceza çıkar. Diğer ihtimal %5'tir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...