Afganistan'da 25 çocuk soğuk hava yüzünden hayatını kaybetti

Afganistan'da 25 çocuk soğuk hava yüzünden hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri

Afganistan'ın kuzey bölgesinde iki gündür yoğun kar yağışı nedeniyle onlarca köy yolu ulaşıma kapanırken soğuk hava nedeniyle 25 çocuk hayatını kaybetti

Afganistan'ın kuzeyinde iki gündür etkili olan kar yağışı ve soğuk hava 25 çocuğun ölümüne sebep oldu. Faryab Emniyet Amiri Amanullah Zafar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Faryab'ın Kohistan, Karamkol, Andhoy, Peştun Kot, Bilçirag ve Devlet Abad ilçelerinde dün sabahtan beri etkili olan kar yağışı nedeniyle 25 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. 30 çobandan haber alınamadığını kaydeden Zafar, 6 kişinin yaralandığını belirtti. Zafar, soğuk hava nedeniyle bin hayvanın da telef olduğunu vurguladı. Afganistan'ın Sar-ı Pul, Daykundi ve Bamyan vilayetlerinde şiddetini arttıran kar yağışı nedeniyle onlarca köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Daha önce de ülkenin Nuristan vilayetinde çığ düşmesi sonucu onlarca kişi donarak hayatını kaybetmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...