Şimdi hesap vakti

Düzenleyen:
Şimdi hesap vakti

GÜNDEM Haberleri

FETÖ’nün darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişimi ve iki polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin dava bugün görülmeye başlanacak.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in “bir numaralı” sanık olarak yer aldığı iddianamede, 74 mağdur ve müşteki ile 44’ü tutuklu, 3’ü yakalama emriyle aranan 47 sanık bulunuyor. Saldırıyı gerçekleştiren FETÖ’nün “suikast timi”ndeki biri firari 37 asker için en az 6’şar kez ağırlaştırılmış müebbet talep ediliyor. Muğla Adliyesinde alanın yetersiz olması sebebiyle sanıklar, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda oluşturulan mahkeme salonunda yargılanacak. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası etrafında Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından geniş güvenlik tedbirleri alındı. 

“Futbolda şike” soruşturmasında “kumpas” kurduğu iddiasıyla haklarında 35 yıldan 85 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açılan 15’i tutuklu 108 sanık, bugün Silivri’de hâkim karşısına çıkacak. İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fuzuli Aydoğdu tarafından hazırlanan 434 sayfalık iddianamede bir numaralı sanık olarak terör örgütü FETÖ’nün elebaşısı Fetullah Gülen yer alıyor. İddianamede, Gülen’in yanı sıra İlhan İşbilen, Şerif Ali Tekalan, Suat Yıldırım, İhsan Kalkavan, Ekrem Dumanlı, Hidayet Karaca ve eski emniyet müdürlerinin de bulunduğu sanıklar hakkında “örgüt kurmak veya yönetmek”, “silahlı terör örgütü üyeliği”, “özel hayatın gizliliğini ihlal”,  “resmî belgede sahtecilik”, “iftira” suçlarından 85 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Gölbaşı’ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığını (ÖKK) ele geçirmek isteyen cuntacı general Semih Terzi’yi vurarak Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir’i şehit eden darbeciler yarın 14. Ağır Ceza Mahkemesinde hâkim karşısına çıkacak. Ankara Adliyesinde yargılanacak 18 sanıktan 17’si hakkında “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “Türkiye Cumhuriyeti hükûmeti ile TBMM’yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs” ve “nitelikli kasten öldürme” suçlarından dörder kez, sanık Mihrali Atmaca da 5 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Ayrıca bütün sanıklar hakkında “silahlı terör örgütü üyeliğinden” 7,5 yıldan on beşer yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...