Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Muhalifler 60 Şii'yi öldürdü' iddiası

'Muhalifler 60 Şii'yi öldürdü' iddiası

DÜNYA Haberleri

Britanya merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Suriye'de isyancıların doğudaki bir köye saldırarak onlarca Şii'yi öldürdüğünü iddia etti.

Gözlemevi, önceki gün Hatla köyüne düzenlenen saldırıda çoğu hükümet yanlısı en az 60 kişinin öldüğünü duyurdu. Bu saldırının, çoğunluğu Sünnilerin oluşturduğu köyde isyancılara yapılan bir saldırıya misilleme olduğu belirtildi. Saldırıdan sağ kurtulan Şiilerin köyden kaçtığı ifade edildi. Suriye'de geçen hafta hükümet güçleri, ülkenin güneybatısında stratejik öneme sahip Kuseyr'i geri almak için Lübnan kaynaklı Şii örgüt Hizbullah'tan destek almıştı. Gözlemevi, doğudaki Derez Zor kentinin yakınlarında bulunan Hatla köyü civarında isyancıların bulunduğu mevziye hükümet yanlısı Şii savaşçıların pazartesi günü saldırarak en az iki kişiyi öldürdüğünü belirtti. Gözlemevi, salı günü ise "isyancıların köye saldırarak denetimi ele geçirdiğini ve 60 Şii köylüyü öldürdüğünü" açıkladı. Önceki günkü çatışmalarda 10 isyancının da öldüğü, Hatla'nın Şii kökenli sakinlerinin ise yakındaki Cafra köyüne kaçmak zorunda kaldığı bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...