İngiltere'de elektronik sigaralara yeni düzenleme

İngiltere'de elektronik sigaralara yeni düzenleme

DÜNYA Haberleri

Günlük hayatta sıkça tüketilen ve nikotini olmadığı için büyük talep gören elektronik sigaralara yeni ve sıkı denetimler getiriliyor.

İngiltere'de getirilen yeni düzenleme ile 2016 yılından itibaren elektronik sigaralar tıbbi ilaç statüsüne konulacak ve reçete olmadan satın alınamayacak. Geçtiğimiz on yılda kapalı mekanlarda sigara yasağının başlamasının ardından büyük taleplerin olduğu elektronik sigaralar çok büyük bir pazar oluşturdu.Araştırmalara göre İngiltere`de 1 milyondan faza kisi, nikotin ve diğer kimyasal maddeleri buhar haline getiren elektronik sigaraları kullanıyor. Yeni getirilen düzenleme ile özellikle sigaraları hiç içmemiş olanlar ve çocuklar korunmaya çalışılıyor. Sadece elektronik sigara, normal sigara gibi insan sağlığına kötü yönde etkisi yok diye özendirmenin önüne geçilmeye çalışılıyor. Sağlık bakanlığına bağlık kurumların yaptığı açıklamalara göre de satılan elektronik sigaralar güvenlik, kalite ve etkinlik bakımından gerekli standartları yerine getirmiyorlar.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...