Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'ye Kudüs uyarısı: Akılsızca ve tehlikeli olur

Düzenleyen:
ABD'ye Kudüs uyarısı: Akılsızca ve tehlikeli olur

DÜNYA Haberleri

Doha Brookings Merkezi, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasının ABD'nin çıkarlarına dönüşü olmayan zararlar vereceği konusunda uyarıda bulundu.

Washington'daki Brookings Enstitüsüne bağlı merkez tarafından yayımlanan raporda, "akılsızca ve tehlikeli" olarak tanımlanan söz konusu adımın ABD'nin çıkarlarına onulmaz zararlar vereceği uyarısı yapıldı, ABD Başkanı Donald Trump ve yönetimi, "Amerikan halkına ve dünyaya ABD siyasetinin 70 yılına darbe indirilerek ve dünya nüfusunun dörtte birine sebepsiz yere düşmanlık edilerek nasıl ülke çıkarlarına hizmet edilebileceğini" açıklamaya çağrıldı.

Büyükelçiliğin taşınması durumunda Washington yönetiminin uğrayacağı zarara ilişkin bilgi verilen raporda, Kudüs'ün statüsünün değiştirilmesi yönündeki bir adımın istikrarı büyük ölçüde bozacağı ve ABD'nin arabulucu rolü ile ekonomisinin zarar göreceği kaydedildi.

Raporda, ABD yönetiminin büyükelçiliği Kudüs'e taşıma fikrinin, ABD siyasetiyle ya da ulusal güvenlikle değil kültürel ve ideolojik konularla alakalı olduğu savunuldu.

Raporda, Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak tanınmasının, ABD yönetimleri tarafından ve 1948'den bu yana neredeyse tüm dünya ülkeleri tarafından çekinceli davranılan bir konu olduğu ifade edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...