Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Körfez’e Cesur giriş!

Düzenleyen:
Körfez’e Cesur giriş!

Ekonomi Haberleri

Otokar ve Tawazun’un girişimleriyle kurulan Al Jasoor (Cesur) şirketi, Birleşik Arap Emirlikleri Silahlı Kuvvetlerine 8x8 taktik tekerlekli zırhlı araç üretecek. 661 milyon dolar değerindeki anlaşmayı değerlendiren Ali Koç “Cesur ile yurt dışında üretime başlayacağız” dedi

Türkiye’nin özel sermayeli en büyük savunma sanayii şirketi Otokar ve Birleşik Arap Emirliklerinin önde gelen yatırım şirketi Tawazun’un girişimleriyle kurulan Al Jasoor (Cesur) şirketi, Birleşik Arap Emirlikleri Silahlı Kuvvetleri ile 661 milyon ABD Doları değerinde 8x8 taktik tekerlekli zırhlı araç sözleşmesi imzaladı. Anlaşma, Abu Dhabi’de gerçekleşen Ortadoğu’nun en büyük savunma fuarı IDEX 2017’de duyuruldu. Al Jasoor, BAE Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçları kapsamında geliştirilen 8x8 amfibik zırhlı aracı, BAE’nin hâlihazırda sahip olduğu üretim tesislerini kullanarak üretecek. Savunma sanayiinde 30 yılı geride bırakan Otokar’ın, 5 kıtada, 30’u aşkın ülkede hizmet verdiğini belirten Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Otokar Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, bu sözleşme ile Otokar’ın teknoloji ihracatına ve ortak girişim şirketi aracılığıyla yurt dışında üretime başladığına dikkat çekti. “Ülkemizin savunma sanayii kabiliyetlerinin geldiği nokta açısından bu gelişmeyi çok stratejik ve önemli buluyorum” diyen Ali Koç, şöyle devam etti: İmzalanan bu anlaşma ile şirketimiz Otokar, savunma sanayiinde artık sadece ürün değil; global ölçekteki bilgi birikimi, mühendislik, Ar-Ge ve teknoloji transferi kabiliyetleri ile de ön plana çıkıyor. Bu sözleşmede, uzun, detaylı ve zorlu bir değerlendirmeyle ulaştığımız başarı, Türkiye savunma sanayii için de tek kalemde imzalanan en büyük ihracat anlaşmasıdır. Gurur duyuyoruz. Al Jasoor’un gelecekte BAE’nin ve bölgenin her türlü kara sistemleri talebini karşılamasını hedefliyoruz.
Altay, seri üretime hazır
Fuarda millî ana muharebe tankı Altay’ın seri üretimi sürecine ilişkin de soruları cevaplayan Ali Koç, Otokar’ın ana yükleniciliğinde tasarlanan ve geliştirilen Altay’ın iki yıldır zorlu testlere tabi tutulduğunu söyledi. Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen ‘Kabul Testleri’nde son aşamaya gelindiğini ifade eden Koç, şubat ayı sonuna kadar kabul testlerinin tamamlanmasının hedeflendiğini kaydetti. Otokar’ın Altay’ın seri üretimi için görevlendirilmeye hazı olduğunu vurgulayan Ali Koç “Altay’ın üretimi için görevlendirildiğimiz takdirde ülkemiz savunma sanayiinin ihtiyaçlarını karşılamanın da ötesinde Altay ile de yurt dışına ihracatta önemli bir sayfa açacağımıza ve yeni pazarlara ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.

ADI ‘RABDAN’ OLACAK

Abu Dhabi Emirliği’nin Veliaht Prensi ve Birleşik Arap Emirlikleri Silahlı Kuvvetleri Başkomutan Yardımcısı Şeyh Muhammed bin Zayed en-Nahyan’ın “Rabdan” isimli 8x8 aracın ilk prototipinin açılışını yaptığı törene, Abu Dhabi Büyükelçisi Can Dizdar, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Otokar Yönetim Kurulu Başkanı Ali Y. Koç, Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu ve Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, Tawazun CEO’su H.E. Saif Muhammed el-Haceri ile dünyanın dört bir yanından ve Türkiye’den savunma sanayii sektörünün önde gelen isimleri katıldı.

 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...