Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Darbeciler zararı kendi cebinden verecek

Düzenleyen:
Darbeciler zararı kendi cebinden verecek

GÜNDEM Haberleri

15 Temmuz’da ülkeye milyarlarca lira zarar veren cuntacılar darbenin maliyetini ceplerinden ödeyecekler. Darbeci askerlerin birikmiş 83 milyon liralık ikramiyesi hazineye geçecek.

Ebru Karatosun - Bulet Güven ANKARA

Darbecilerin hem devletten hem de OYAK’tan alacağı 82 milyon liralık ikramiyeye Millî Savunma Bakanlığı bloke etti. Cuntacıları yargılayan mahkemelerin kararları sonrasında söz konusu rakam hazineye aktarılacak.
FETÖ’cü askerlerin yaptığı darbe neticesinde Devlet hem uçakların-tankların, hem de bombaların ve mermilerin kullanılmasıyla zarara uğratıldı. Darbeciler bireysel olarak vatandaşlara ve aralarında Meclis, Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Gölbaşı’ndaki Özel Harekât Başkanlığı ve TÜRKSAT gibi kamu kurumlarına da büyük zararlar verdi. Darbenin henüz maliyeti tam olarak ortaya çıkmazken darbecilerin TÜRSAT’a 7 milyon lira, Meclis’e 50 milyon lira zarar verdiği kamuoyuna yansıdı. Sadece 15 Temmuz gecesi F16’ların uçuş maliyetinin ise 37 milyon lira olduğu tespit edilmişti.
 83 MİLYON LİRA BLOKE
Rutin bir emeklilik sonrasında bir orgeneral-oramiral devletten 112 bin lira OYAK’tan ise 741 bin toplamda 853 bin lira emeklilik ikramiyesi alıyordu. Darbeci iki Orgeneral Âdem Huduti ve Akın Öztürk’ün toplamda alacağı 1 milyon 706 bin lira tutarındaki ikramiyesi bu isimler suçlu bulunup hüküm giyerse devletin hazinesine geçecek.
Yine rutin bir emeklilik şartlarında bir korgeneral-koramiral devletten 111 bin OYAK’tan ise 564 bin lira toplamda ise 675 bin liralık ikramiyeyi hak ediyordu. Darbeye karışan 10 korgeneral-koramiralin toplamdaki 6 milyon 750 bin liralık parası da bloke edilmiş durumda.
 ALBAYLARDAN 109 MİLYON
 Normal şartlarda bir tümgeneral-tümamiral ise devletten 95 bin lira OYAK’tan da 468 bin lira olmak üzere 563 bin liralık ikramiye alıyordu. Darbede yer alan 35 tümgeneral rütbesindeki FETÖ’cü askerlerin ise 19 milyon 705 bin liralık ikramiyesi de donduruldu.
117 tuğgeneral-tuğamiralin 54 milyon 639 bin ve 287 albayın toplamda 109 milyon 60 bin lira tutarındaki ikramiyeleri şu an blokaj altında ve hüküm giymeleri sonrasında toplamda 82 milyon 919 bin liralık rakam devlet hazinesine geçecek. Söz konusu rakam albay altı rütbede olup emekliliği hak eden subay ve astsubayların eklenmesiyle daha da yükselebilecek.
İŞTE O KHK HÜKMÜ
 676 sayılı KHK ile Terörle Mücadele Yasası’nın, terör suçlarıyla yargılanan kişilerin mal varlıklarına ve hesaplarına şerh konulmasına ilişkin 20. maddesinin A fıkrasına ekleme yapıldı. KHK ile bu maddeye “Bu kişilerin yardımlaşma kurum ve sandıklarından olan alacaklarına tedbir konulmasına” ibaresi eklendi. Böylece savcının talebi üzerine, hâkim kararıyla, terör suçlarından yargılananların mal varlıklarıyla birlikte yardımlaşma sandıklarında biriken paraları da dondurulabilecek. Davalar sonucunda suçlu bulunanların ikramiyelerine devlet el koyacak. Davaların tamamlanması sonrasında aklanan isimlere ile ikramiyeleri iade edilecek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...