Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bitkisel ilaçları nasıl kullanalım?

Düzenleyen:
Bitkisel ilaçları nasıl kullanalım?

SAĞLIK Haberleri

Toplumda “bitkiler doğal ürünlerdir ve doğal olan ilaçtan daha güvenlidir” düşüncesinin yaygın olduğunu söyleyen Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tarkan Karakan “Tabii olan her zaman güvenli olmayabilir. İlaçların birçoğu aslında bitkilerden elde edilir ancak en faydalı bitkiyi bile aşırı dozda aldığınızda toksik olabilir.''dedi

ZİYNETİ KOCABIYIK

Toplumda “bitkiler doğal ürünlerdir ve doğal olan ilaçtan daha güvenlidir” düşüncesinin yaygın olduğunu söyleyen Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tarkan Karakan “Tabii olan her zaman güvenli olmayabilir. İlaçların birçoğu aslında bitkilerden elde edilir ancak en faydalı bitkiyi bile aşırı dozda aldığınızda toksik olabilir. Mesela maydanoz kürü, soğan kürü gibi tamamen zararsız görünen tedaviler bile tüketilen bitkinin dozuna bağlı olarak karaciğer ve böbrek hasarına yol açabilir. Hatta öldürücü olabilir” dedi.  Güvenli olduğu düşünülen bitkisel ürünlerinr mutlaka doktor kontrolünde destek tedavi olarak kullanılması gerektiğine işaret eden Prof. Dr. Karakan “Alınan bitkilerin dozları belirlenmiş olmalı ve bu dozlar aşılmamalıdır. İlaçlarla olan etkileşimine dikkat edilmelidir. Özellikle Eczacılık Fakültelerinde fitoterapi yani bitki bilimi alanında çalışan bilim insanları ve mezunlarının gelecekte daha fazla söz sahibi olması gerekir” dedi.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...