Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sigaraya günde 150 milyon lira

Düzenleyen:
Sigaraya günde 150 milyon lira

SAĞLIK Haberleri

Tütün ve Alkol Düzenleme Kurumu tarafından açıklanan 2016 yılı tütün ürünleri satış ve tüketim istatistiklerine göre sigara satışlarında, tütün ve tütün ürünleriyle mücadelenin başlatıldığı 2010 yılına göre yüzde 13 artış olduğu görülüyor.

Ziyneti Kocabıyık

Tütün ve Alkol Düzenleme Kurumu tarafından açıklanan 2016 yılı tütün ürünleri satış ve tüketim istatistiklerine göre sigara satışlarında, tütün ve tütün ürünleriyle mücadelenin başlatıldığı 2010 yılına göre yüzde 13 artış olduğu görülüyor. Yine bu verilere göre günde 17 milyon paket sigaraya ortalama 150 milyon lira harcıyoruz. Son bir yıldaki artışın yüzde 2,21 oranında artış gerçekleştiğini söyleyen Sağlığa Evet Derneği Başkanı Prof. Dr. Elif Dağlı “Dumansız Hava Sahası projesinin başladığı 2009-2010 arasında yüzde13 tüketim azalması oldu. Ancak, 2012 yılından itibaren tüketim yeniden artmaya başladı. Bu konu ile ilgili acil tedbirler alınıp uygulamadaki aksaklıkların giderilmesi gerekir. Tütün kontrolü politikalarındaki samimiyet ve azim mutlaka sürdürülmelidir” dedi.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...