Kabızlık tedavisi karaciğeri vurabilir

Düzenleyen:
Kabızlık tedavisi karaciğeri  vurabilir

SAĞLIK Haberleri

Ülkemizde bitkisel desteklerin en çok kilo verme, kabızlık, kanserden korunma veya tedavisi amacıyla yalındığını söyleyen Prof. Dr. Tarkan Karakan “Kilo verdiren bitkisel karışımlar karaciğere hasar verebilir. Yine kabızlık için kullanılan karışımlar sebebiyle karaciğer yetmezliğinden kaybedilen çok sayıda hasta var. '' dedi

Ülkemizde bitkisel desteklerin en çok kilo verme, kabızlık, kanserden korunma veya tedavisi amacıyla yalındığını söyleyen Prof. Dr. Tarkan Karakan “Kilo verdiren bitkisel karışımlar karaciğere hasar verebilir. Yine kabızlık için kullanılan karışımlar sebebiyle karaciğer yetmezliğinden kaybedilen çok sayıda hasta var. Kanserden korunma amacıyla satılan bitkisel karışımların ise kanserden koruduğunu gösteren kanıtlar çok zayıftır. Zararı yararını geçebilir. Kanser tedavisi sırasında kullanılan bitkisel ilaçlar ise kemoterapinin etkisini azaltabilir veya artırarak hastayı hastanelik edebilir. Diğer bir konu ise hastaların doktorlarına bitkisel ilaç kullandıklarını söylememesi ve bazen gizlemesidir. Bu durumda doktorun tedavisi değişebilmekte, hatta zararlı karışımlar ortaya çıkıyor” dedi.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...