Fenerbahçe'de UEFA krizi için dev işbirliği

Fenerbahçe'de UEFA krizi için dev işbirliği

SPOR Haberleri

Arası açık olan iki isim olan Aziz Yıldırım ve Ali Şen, Fenerbahçe'nin menfaatleri için işbirliği kararı aldı.

Fenerbahçe'nin ilk gündem maddesi UEFA krizi... Pazartesi UEFA Disiplin Kurulu'na sevk edilen sarı-lacivertli kulüpte başkan Aziz Yıldırım, 20 Haziran'a kadar sunulacak savunmanın en ince detaylarına kadar mükemmel olması ve UEFA nezdinde lobi oluşturmak için başlattığı görüşmeleri sürdürüyor. Önceki gün Türkiye Futbol Federasyonu'nun İstinye'deki binasında Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören ile bir araya gelen ve "Bu süreçte desteğinizi bekliyoruz. Bu sadece bizim değil Türkiye'nin davası. UEFA'ya karşı omuz omuza mücadele edelim" önerisini götüren Yıldırım, dün aynı teklifi sürpriz bir isimle paylaştı... Aziz Yıldırım, UEFA nezdinde önemli tanıdıkları olan eski mevkidaşı Ali Şen ile İstinye'deki Borsa Restorant'ta buluştu ve Fenerbahçe'nin krizi aşması gereken yol haritası masaya yatırıldı... Arasının açık olunduğu bilinen ikilinin buluşmasına, Alper Potuk transferi ve Ersun Yanal hamleleri sırasında önemli rol oynayan işadamı Yüksel Çağlar arabuluculuk yaptı. Çağlar, yemek boyunca ikiliye eşlik ederken, Aziz Yıldırım'ın, Ali Şen'e, "Senin UEFA ile yakın ilişkilerin var. Bu süreci aşmak için bize yardımcı olmanı bekliyoruz" dediği öğrenildi. Şen ise söz konusu Fenerbahçe olduğunda her türlü yardıma hazır olduğunu Yıldırım'a iletti.
'SÜRE KISA LOBİ YAPMALI'
Şen'in "Önümüzde savunma yapmak için çok kısa bir süre var. Olabildiğince lobi yapmak lazım. Bu konuda elimden gelen tüm yardımı yapacağıma emin olabilirsiniz" dediği gelen haberler arasında. Ali Şen'in, Fenerbahçe Başkan Aziz Yıldırım ile yaptığı görüşme sonrası hemen kolları sıvadığı ve hem Fenerbahçeli yöneticiler ile hem de UEFA'ya yakın isimlerle temasa geçerek lobi faaliyetleri için startı verdiği öğrenildi. Alınan bilgilere göre Fenerbahçe Kulübü, UEFA Disiplin Kurulu'na göndereceği savunmayı ise TFF Tahkim Kurulu'nun şike soruşturması kapsamında aldığı kararlar üzerine oluşturacak.
GALATASARAY'I KURTARMIŞTI!
Galatasaray, 9 Kasım 1988 Çarşamba günü deplasmanda 3-0 yenildiği İsviçre'nin Neuchatel Xamax takımını Ali Sami Yen'de muhteşem bir oyunla 5-0 devirmiş ve o zamanki ismi Şampiyon Kulüpler Kupası olan Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final bileti almıştı. Ne var ki mücadelenin 68. dakikasında tribünlerden atılan ve yan hakemin başına isabet eden madeni para sebebi ile UEFA'dan Galatasaray'a hükmen mağlubiyet cezası gelmişti. O dönemde TFF'nin dış ilişkiler sorumlusu olarak görev yapan Ali Şen'in de aralarında bulunduğu isimlerin etkili lobi çalışmaları ve Galatasaray'ın etkili savunması ile söz konusu ceza kaldırılmıştı. (star)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...