Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erzurum merkezli FETÖ operasyonu: 21 gözaltı

Düzenleyen:
Erzurum merkezli FETÖ operasyonu: 21 gözaltı

GÜNDEM Haberleri

Erzurum merkezli 7 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) milli eğitim oluşumuna yönelik soruşturma kapsamında 21 eski öğretmen gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma çerçevesinde FETÖ/PDY'nin milli eğitim yapılanmasının ortaya çıkarılmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda Erzurum merkezli Şırnak, Osmaniye, İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, hakkında yakalama kararı verilen eski 36 öğretmenden 21'ini gözaltına aldı. Erzurum'da yakalanan şüphelilerin, kentteki hastanelerde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldüğü belirtildi. Terör örgütünün kriptolu haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı oldukları öne sürülen ve meslekten ihraç edilen şüphelilerden diğer illerde yakalananların işlemlerinin ardından Erzurum'a gönderilecekleri öğrenildi.
Terör örgütü adına yürütülen faaliyetlerde aktif olarak yer aldıkları ileri sürülen zanlılardan adreslerinde bulunamayan 15'inin ise aranmasına devam edildiği belirtildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...