Çolakoğlu'ndan Bulgaristan göçmenlerine 'beyanname doldurun' çağrısı

Düzenleyen:
Çolakoğlu'ndan Bulgaristan göçmenlerine 'beyanname doldurun' çağrısı

DÜNYA Haberleri

BALTÜRK Genel Başkanı Bayram Çolakoğlu, Bulgaristan'da 26 Mart'ta yapılacak seçimlere ilişkin, Türkiye'de yaşayan Bulgaristan göçmenlerine 28 Şubat'a kadar "beyanname doldurun" çağrısında bulundu

​Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BALTÜRK) Genel Başkanı Bayram Çolakoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev'in, parlamentoyu feshederek erken seçim kararı aldığını ve seçim tarihinin 26 Mart Pazar günü olarak belirlendiğini hatırlattı.

Bulgaristan'daki her seçimin Türkiye'deki göçmenler açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Çolakoğlu, burada verilecek oyların oradaki Türklere de destek anlamına geldiğini aktardı.

Bulgaristan göçmeni Türklerin yasalar önünde diğer Bulgaristan vatandaşlarıyla eşit haklara sahip fakat pratikte aksamaların olduğunu bildiren Çolakoğlu, son cumhurbaşkanı seçiminde Türkiye'de açılan sandık sayısının 136'dan 35'e düşürüldüğünü, bunun insanların demokratik haklarını kullanmalarının önüne set çekilmesi anlamına geldiğini belirtti.

Çolakoğlu, cumhurbaşkanı seçiminde bazı yerlerde birçok kişinin sıra gelmemesinden dolayı oy kullanamadığını anımsattı.

"Sandık sayısı az olduğu için beyanname vermek çok önemli"
Bulgaristan göçmenlerinin sandığa gitme eğiliminin milletvekili seçimlerinde cumhurbaşkanlığı seçimine göre yüzde 40-50 daha fazla olduğunu aktaran Çolakoğlu, "Kasım ayında yapılan cumhurbaşkanı seçiminde Türkiye'deki 35 sandıkta 39 bin oy kullanıldı. Şimdi bu 39 bin oyun en az yüzde 40 artacağını düşünsek 60 bine yakın oy ediyor. 60 bin kişinin de 35 sandıkta fiili olarak oy kullanma imkanı yok, fiziken mümkün değil." değerlendirmesinde bulundu.

Çolakoğlu, cumhurbaşkanlığı seçiminde bazı vatandaşların oy kullanamadığını, bu seçimde de aynı kişilerin oy kullanamaması durumunda isimlerinin seçim listelerinden düşeceğini ve tekrar oy kullanabilmek için bir sürü prosedürün karşısına çıkacağını söyledi.

Çolakoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sandık sayısı az olduğu için beyanname vermek çok önemli çünkü ne kadar çok beyanname verilirse ve Türkiye'de açılacak sandıkların önünde hazır listeler olursa, sandık heyetine verilen dilekçelerin doldurulma ihtiyacı olmayacağından daha hızlı oy kullanılacak ve sandık başına düşen oy sayısını arttırma imkanı ortaya çıkacak."

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...