Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yeni nesil iPhone'lar sudan ucuz

Yeni nesil iPhone'lar sudan ucuz

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple'ın yakın zamanda piyasaya süreceği yeni nesil iPhone modelleri hakkında aylardır süren spekülasyonlar sona eriyor. Yeni iPhone telefonlar rengerank ve 99 dolar olacak

Apple'ın yakın zamanda piyasaya süreceği yeni nesil iPhone modelleri hakkında aylardır süren spekülasyonların ardından, Reuters 2013-2014'te sunulacak telefonların tasarımı ve fiyatı hakkında ilk önemli bilgilere ulaştı.
Akıllı telefon piyasası, birçok üreticinin kozlarını ortaya sunmasının ardından Apple'ın hamlesini bekliyor. iPhone 5S ve 'plastik iPhone' hakkında aylardır teknoloji dünyasını meşgul eden söylentilerin ardından, Rueters, Apple'a yakın kaynaklardan önemli bilgiler elde etti. Apple'ın yeni iPhone modellerine ait planlar hakkında bilgisi bulunan dört kaynakla görüşen Reuters, 'şirketin 2014 yılında piyasaya sürmek üzere birkaç iPhone modeli üzerinde çalıştığını' belirtti.
Haberde, 'telefonların 99 dolar fiyattan satılacak bir model içerebileceği, modellerin ekran genişliklerinin 4,7-5,7 inç (11,9-14,4 cm) arasında değişebileceği ve renk seçeneğinin siyah ve beyazın dışına çıkabileceği' ifade edildi. 'BİLGİLER TEDARİKÇİLERDEN ELDE EDİLDİ'
Apple Insider sitesi, Reuters'la görüşen kaynakların aylardır teknoloji dünyasında dolanan bilgileri tekrarladığını belirtse de, kaynaklar söz konusu bilgilerin 'doğrudan Asya'daki tedarikçilerden geldiğini' belirtti. Kaynaklar, Apple'ın Asyalı tedarikçilerle 'daha büyük ekranlar üzerinde çalıştığına' dikkat çekerken, ' 4,7-5,7 inç genişliğindeki ekranların ardından, gelecekte daha büyük ekranlı iPhone'lar sunulabileceğini' öne sürdü.
'SAMSUNG'A CEVAP VERECEK'
Analistler, Reuters haberinin ardından 'Apple'ın akıllı telefon piyasasında Samsung'a cevap vermeye hazırlandığını' belirtti. Samsung, 2012'nin ikinci çeyreğinde küresel akıllı telefon nakliyatında Apple'ı geride bırakmış, gelişmekte olan piyasaları başını çeken Çin'de birinciliğe çıkmış ve Apple'ın krallığı kabul edilen ABD'de de rakibini geride bırakmıştı.
Reuters'a konuşan kaynaklar, 'Apple'ın ürün özelliklerini son ana kadar değerlendirdiğini, bu yüzden ortaya çıkacak nihai ürün hakkında kesin bir bilgi sunmanın mümkün olmadığını' ifade etti.

Apple hakkında Ocak ayında çıkan bir haberde, 2013'te piyasaya sürülecek 4,8 inç (12,1 cm) ekran genişliğinde iPhone üzerinde çalışıldığı öne sürülmüştü. Ancak akıllı tefon ve tabletleri bir araya getiren 'phablet' planlarının Apple için geçerli olmadığı kabul görüyor.

99 DOLARA iPHONE
Reuters'ın haberinde en çok dikkat çeken nokta, 99 dolara iPhone sunulabileceği. Bu bilgi, Apple'ın Çin ve Hindistan başta olmak üzere gelişmekte olan piyasalarda 'plastik kaplama ve renk seçenekleri bol olan' iPhone'lar sunacağı iddiasını güçlendirdi. Teknoloji dünyasına düşen son haberler, 'Apple'ın kitle üretime başlamaya hazır olduğu ve iPhone 5S ile plastik iPhone'un yaz sonu veya sonbaharda sunulabileceği' yönündeydi.
Reuters'a bilgi veren kaynaklardan biri, "Deneme üretiminin Haziran'da başlaması düşünülüyordu. Ancak renk tercihleri beklenenden uzun sürdü. Dahası, Apple'ın çok yüksek ve idealist standartları var" dedi.

Aynı kaynak, dördüncü çeyrekte 20 milyon 'ucuz iPhone' nakliyatı yapılmasının beklendiğini belirtti. (NTV)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...