Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İstanbul'a 700 bekçi alınacak

Düzenleyen:
İstanbul'a 700 bekçi alınacak

YAŞAM Haberleri

772 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçisi Kanunu kapsamında Emniyet Hizmetleri Sınıfında İstanbul ili mülki sınırları içerisinde görevlendirilmek üzere belirtilen boş ilçe kadrolarına 700 adet “Çarşı ve Mahalle Bekçisi” alımı yapılacak. Sınavlar Valilikçe belirlenecek ve Kaymakamlıklar tarafından yapılacak.

Adayların, başvuru, sözlü ve yazılı sınav sürecinde Valilik ve Kaymakamlık resmi internet adreslerini takip etmeleri gerekiyor. Adaylarda, aranan şartları taşıyanlar, öncelikle sözlü sınava tabi tutulacak daha sonra  yazılı sınava girmeye hak kazanacaklar. Yazılı sınav sonuçlarına göre asil ve yedek aday listesi belirlenecek. Tüm aşamalarda başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşılan adayların işlemleri iptal edilecektir.
İlan edilen Çarşı ve Mahalle Bekçisi kadrosu için müracaatta bulunan  adaylar, ilan edilen İlçe kadrolarında değerlendirilerek, “sadece” bir İlçe Kaymakamlığına müracaat edecek ve o İlçede sınava girecektir. Aday, bekçi olmaya hak kazandığı takdirde sınava girdiği (başvuru yaptığı)  İlçe kadrosuna ataması yapılacaktır. Çarşı ve Mahalle Bekçiliği sınavına lise ve dengi okul mezunları dışında başvuru kabul edilmeyecektir.
 
1. ADAYLARDA ARANACAK ŞARTLAR

a. Türk vatandaşı olmak,
b. Lise ve dengi okul mezunu olmak,
c. En az 1 (bir) yıldır İstanbul ilinde ikamet ediyor olmak,
d. Askerlik ödevini bitirmiş olup 30 yaşından yukarı olmamak, (30 yaşından yukarı olmamak kaydı asıl aday listesine girmiş olan istekliler için bekçiliğe giriş sınavı için verilen dilekçenin Valilik/Kaymakamlıklar tarafından İl/İlçe Emniyet Müdürlüklerine/Amirliklerine havale olduğu tarihtir. Yedek aday listesinde olanların atanmaları durumunda, atama tarihinde 30 yaşından yukarı olmaması gerekir.)
e. Görevini yapmaya engel olabilecek bir hastalık veya engeli bulunmadığı sağlık kurulu tarafından verilmiş raporlarla tevsik edilmiş olmak,
f. Ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis cezası almamış olup, affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,
g. Türk toplum telakkilerine göre kötü şöhretli tanınmamak,
h. Kamu haklarından mahrum olmamak, kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkum bulunmamak,
 
Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinin 24. Maddesi gereğince Çarşı ve Mahalle Bekçisi olarak atanacak kişilerde Polis Memurlarında aranan sağlık şartları aranılacaktır. Bekçi adaylarında en az 167 cm boyunda olmak ve beden kitle endeksi 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmak şartı aranmaktadır.
 
Ayrıca Sağlık Bakanlığı http://beslenme.gov.tr/index.php?lang=tr&page=54 adresinde beden kitle endeksi hesaplanabilmektedir. (Örn: Boyu 1,75 cm kilosu 75 kg olan adayın beden kitle endeksi hesaplaması (kilo / boy x boy) 75 / (1,75 x 1,75)= 24,48 olarak hesaplanmaktadır)
-- 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...