Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Havaların ısınması göçmen kuşlara yaradı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Havaların ısınması göçmen kuşlara yaradı

YAŞAM Haberleri  / AA

Kırşehir'deki Seyfe Gölü, bu yıl yoğun kar yağışı olması ve havaların ısınmaya başlamasıyla başta angıt, martı, ördek ve kaz olmak üzere göçmen kuşların akınına uğradı.

Seyfe Gölü Ekoloji Derneği Başkanı Ömer Çetiner, gazetecilere yaptığı açıklamada, gölün geçmişte 187 çeşit kuş türüne ev sahipliği yapması, endemik bitkileri barındırması ve tarihi ipek yolu üzerinde yer alması nedeniyle önemli olduğunu söyledi.

Ramsar Sözleşmesi, Tabiat Koruma Alanı ve Birinci Derece Doğal Sit Alanı kararlarıyla korunan göldeki su seviyesinin yoğun kar yağışı sonrası yüzde 60'a kadar çıktığını vurgulayan Çetiner, bu gelişmeyle göçmen kuşların gelmeye başladığını dile getirdi.

Çetiner, şunları kaydetti:

"Göldeki doluluk oranımız yaklaşık yüzde 60 civarında. Tam istediğimiz gibi olmasa da gölde ortam güzelleşince göçmen kuşlarımız gelmeye başladı. Şu anda binlerce angıt, yüzlerce kaz sürüsü, yüzlerce ördek, martı ve kız kuşu görebiliyoruz. Ortam güzelleştikçe Seyfe Gölü'ndeki misafirlerimiz de artıyor. Planlanan çalışmalar hızlandırılır, göle su girişini engelleyen unsurlar ortadan kaldırılırsa gölümüz daha güzel olacak. Kuş sayımız ve miktarımız da artmaya devam edecektir. Yetkililerden, çalışmaları hızlandırarak pınarlardan göle su girişini engelleyen faktörlerin ortadan kaldırılmasını istiyoruz."

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...