Gine’ye Osmanlı camii

Düzenleyen:
Gine’ye Osmanlı camii

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF) tarafından inşa ettirilen Gine 2. Abdülhamid Han Camii muhteşem bir merasimle ibadete açıldı.

İrfan Özfatura

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF) tarafından inşa ettirilen Gine 2. Abdülhamid Han Camii muhteşem bir merasimle ibadete açıldı. Temeli 2010 yılında atılan cami, yorucu bir çalışmanın ardından kapısını müminlere araladı. Gine hükûmetinin verdiği 20 dönüm alan üzerine inşaa edilen külliye, sadece Başşehir Conakry’nin değil Gine’nin de en büyük camisi olma vasfını taşıyor. Medresesi ve müştemilatı ile hayranlık uyandıran zarif eser, Osmanlı mimarisinden izler yansıtıyor. Kubbetü’s-Sahra’yı andıran altın sarısı kubbesiyle ise, Mescid-i Aksa’yı akıllara getiriyor. “3. Uluslararası Ümmetin Renkleri” festivaline yetiştirilen caminin açılışı Kur’ân-ı kerim tilavetiyle başladı. Hafız adaylarının hep birlikte söyledikleri Kaside-i Bürde dinlenmeye değerdi. Bu arada söz alan 10 yaşındaki bir talebe fasih Arapçası ile 8 bin kilometre öteden gelip, kendilerine destek olan Türkiye’ye teşekkür etti. Bilahare kürsüye davet edilen İDDEF Yönetim Kurulu Başkanı Mahmud Şevket Ustaosmanoğlu, bu eserin ortaya çıkmasında emeği geçenleri tebrik ederek, “Gine gibi inşaat tecrübesi olmayan bir ülkede bu kalitede bir eser çıkarabilmek kolay değil. Bu cami için kendini vakfeden arkadaşlarımıza dua ve teşekkür ediyorum” dedi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...