Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanı Gül'den referandum açıklaması

Cumhurbaşkanı Gül'den referandum açıklaması

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Gül, Gezi Parkı ile ilgili referandum kararı hakkında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, referandumla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bunlarla meselenin nbsp;yürütülüyor olması ve böyle bir tartışmalı bir konunun böyle bir istikamete nbsp;girmiş olması, sevindiricidir. Bütün dünyada da örnek izlenmesi gerekir. Demek ki nbsp;problemlerimizi konuşarak, tartışarak, diyalog ve hukuk çerçevesi içerisinde nbsp;çözebilme olgunluğunu gösteriyoruz demektir bu. O bakımdan memnuniyetle nbsp;karşılıyorum, bu bir kaç gün içindeki bu gelişmeleri" dedi.
l, Artvin Valisi Necmettin Kalkan'ı ziyaret ederek, burada basın nbsp;mensuplarının sorularını yanıtladı.
Bir gazetecinin "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Gezi Parkı nbsp;temsilcileri ve sanatçılarla görüştü. Buradan bir referanduma gidilebilir kararı nbsp;çıkmıştı ancak Başbakan az önce açıkladı, 'Referandum yok ama plesibite, yani
kamu görüşleri almaya gidebiliriz' dedi. Bunları nasıl yorumluyorsunuz" sorusu nbsp;üzerine Gül, "Dediğiniz bu gelişmeler, mahkemeler, Türkiye'nin demokratik nbsp;standartlarının nasıl çalıştığını, nasıl yüksek olduğunu, Türkiye'nin nasıl bir nbsp;hukuk devleti olduğunu göstermesi açısından da dikkat çekicidir" ifadesini nbsp;kullandı.
Projeyle ilgili itirazları olan ve bunu direnerek gösterenlerle nbsp;hükümetin başı Başbakanın görüşmelerinin güzel bir şey olduğunu vurgulayan Gül, nbsp;şunları söyledi:
"Bunu doğrusu ben dün de söyledim. Diyalog dediğimiz şey böyle olur. nbsp;Herkesin birbirini anlaması, itirazlarını anlaması böyle olur. Neticede muhakkak nbsp;ki bir şekilde nihayete ulaşacaktır. Hiçbir şey askıda kalmayacaktır. Referandum nbsp;demokratik toplumların başvurduğu araçlardan birisidir. O olabilir. Hukuk yolu nbsp;hepimizi bağlayıcı bir yoldur. Hukuk yolu, nihai kararların çıktığı bir yoldur.
Bunlarla meselenin yürütülüyor olması ve böyle bir tartışmalı bir konunun böyle nbsp;bir istikamete girmiş olması, sevindiricidir. Bütün dünyada da örnek izlenmesi nbsp;gerekir. Demek ki problemlerimizi konuşarak, tartışarak, diyalog ve hukuk nbsp;çerçevesi içerisinde çözebilme olgunluğunu gösteriyoruz demektir bu. O bakımdan nbsp;memnuniyetle karşılıyorum, bu bir kaç gün içindeki bu gelişmeleri."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...