'DEAŞ’ı Türkiye’yle birlikte yenebiliriz'

Düzenleyen:
'DEAŞ’ı Türkiye’yle  birlikte yenebiliriz'

DÜNYA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen McCain, “ABD, terör örgütü DEAŞ’ı kalıcı şekilde mağlup edebilmek için Türkiye ile çalışmalı” dedi

Cumhuriyetçi Partinin önemli isimlerinden Arizona Senatörü John McCain, ABD’nin terör örgütü DEAŞ’ı yok edebilmek için Türkiye ile çalışması gerektiğini açıkladı. Senato Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı da olan McCain, Ankara’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile sıcak ve verimli bir görüşme gerçekleştirdiğini bildiren McCain, ortak demokratik değerler temelinde Türk-Amerikan ittifakını her zaman savunduğuna dikkati çekerek “Avrupa ve Orta Doğu’daki düzensizliklerin arttığı bir dönemde bu ittifak (Türk-Amerikan ittifakı) her zamankinden daha önemlidir” ifadesini kullandı. Erdoğan ile özellikle Suriye’deki son durum hakkında görüş alışverişinde bulunduğunu aktaran McCain, Trump yönetimine işaret ederek “ABD’deki yönetim değişikliği Suriye’deki mevcut politikanın yeniden değerlendirilmesi için önemli bir fırsat sunmaktadır” dedi.
“TEKLİFİ DİKKATE ALMALIYIZ”
McCain, şunları kaydetti: ABD, DEAŞ’ı hızlı ve kalıcı bir şekilde mağlup etmek, düşmanlarımızın kötü etkisine karşı koymak ve bölgede kabul edilebilir bir güç dengesi kurabilmek için Türkiye ile çalışmalı. Bu amaçla Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’de güvenli bölgeler oluşturulması ve Rakka’nın geri alınması için bir teklif ortaya koydu. Bu ABD tarafından ciddiyetle ele alınmalı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...