Bilseydim ben de Terzi’yi vururdum

Düzenleyen:
Bilseydim ben de Terzi’yi vururdum

POLİTİKA Haberleri

Cuntacı general Semih Terzi’nin emir astsubayı Başçavuş Ahmet Kara, şehit Halis Demir’in arkasına sığındı.

Ebru Karatosun ANKARA
Gölbaşı’ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığını (ÖKK) ele geçirmek isteyen cuntacı Tuğgeneral Semih Terzi’yi vurarak FETÖ’nün darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir’i şehit eden darbeciler dün hakim karşısına çıktı. Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, ilk olarak cuntacı Semih Terzi’nin emir astsubayı Başçavuş Ahmet Kara savunma yaptı. 2014 yılından beri istemediği halde Semih Terzi’nin emir subaylığını yaptığını söyleyen Kara, şunları anlattı: “Özel Hava Kuvvetleri Komutanlığında karargâha doğru ilerledik. Semih Terzi’nin etrafında bir emniyet kemeri vardı. 30 metre falan vardı ağaçların arasından birkaç el silah sesi geldi. Semih Terzi’nin vurulduğunu gördüm.” Darbeyi, Terzi’yi kaldırdıkları GATA’da öğrendiklerini savunan Kara “Semih Terzi’nin darbeci olduğunu orada öğrendim.” dedi. Mahkeme Başkanı Ademoğlu’nun ‘Hiç ne yapıyoruz diye tereddüt etmedin mi?“sorusuna Kara “Semih Terzi’nin tarzı bu, her şeyi son dakika söylüyor. Daha önce ne darbe gördüm, ne darbe duydum” karşılığını verdi.  FETÖ’yle herhangi bir bağlantısı olmadığını ve toplantılarına katılmadığını söyleyen Kara “En son seçimlerden önce Fetullahçıların HDP’ye oy istediklerini duymuştum. Adamların her yere sızdığını biliyordum. Ancak herhangi bir temasım olmadı. Bu adam şudur budur diyebilecek birini tanımıyorum. Kimseyle irtibatım olmadı. Ömer Halisdemir’in bildiği bilgiye sahip olsaydım ben de onun yaptığı gibi Semih Terzi’yi vururdum. Gönüllü bir şekilde Semih Terzi’nin emir astsubaylığını yapmadım” ifadelerini kullandı.
 

“AKSAKALLI, ŞEHİT  HALİSDEMİR’İ ÖPTÜ”
Savunma yapan diğer sanıklardan Ali Güreli ise FETÖ/ PDY ilgi olmadığını iddia ederek “Böyle bir yapıdan haberim yoktu” dedi. 15 Temmuz’u kim yapmış olabilir? sorusuna Güreli “İçimizde oluşan hainler” cevabını verdi. Sanık avukatlarından Basri Aydın’ın, “Zekâi Aksakallı Paşa’nın, darbe gecesi Özel Kuvvetler Komutanlığında birini öpüp tebrik ettiği söyleniyor. Bu kişi kim?” sorusuna, Güreli “Zekâi Aksakallı, ‘darbeci haini vuran kahraman aslanım’ diyerek, yerde vurulmuş hâlde yatan Ömer Halisdemir’i öptü” karşılığını verdi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...