Bahçeli'den muhaliflere: Parti kurup öyle gelin

Düzenleyen:
Bahçeli'den muhaliflere: Parti kurup öyle gelin

POLİTİKA Haberleri

“Kurmak için uygun zaman kolladığınız partinizle karşımıza çıkın da boy ölçünüzü görelim.”

Damla Peker ANKARA
MHP içindeki muhaliflere seslenen Devlet Bahçeli “Şayet 15 Temmuz başarılı olsaydı, kaç vatan evladı katledilecek, esarete sürüklenecekti? Bir ara başbakan olacağım diye tutturup avaz avaz bağıranlar bu soruya nasıl cevap vereceklerdir?” dedi. Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli özetle şunları kaydetti: “Darbeci subay ‘Hiçbir şeyden korkmuyorum, darbe yaptım, cezası idam bile olsa canım yanmaz!’ diyor. Türkiye’ye meydan okuyor. Hainler idamdan korkmuyor ve milletimiz de idam talebinde ısrar ediyorsa; o zaman bize düşen bu kanuni düzenlemeyi TBMM’de yapmaktır. Niye evet diyor muşuz? Ne yapacaktık; FETÖ’nün yanında mı duracaktık? Evet derken, dünkü sözlerimizle çelişmiyor muymuşuz; niye çelişelim, PKK’nın, CHP’nin, EMEP’in, ÖDP’nin, TKP’nin, elinde ülkücü kanı olan aydınlıkçıların kuyruğuna takılmak asıl çelişki ve çürüme değil midir? PKK’nın tırmandığı dala salıncak kuran bu zihniyet; 1923’ün CHP’si değil, 1919’un Hürriyet ve İtilaf Partisi’nin âdeta kopyası hâlidir.
BU DAVAYA NE HAYRINIZ GEÇTİ
 Kendilerine Türk milliyetçisi diyen zevat bir platform kurmuş, Bunlar 18 Şubat’ta Ankara’da, CHP’nin himaye, aydınlıkçıların şemsiyesi altında toplanıp, MHP’ye öteden beri ters bakan, isimleri hizip ve fitne çıkarmakla anılanların da katılımıyla sebilhane bardağı gibi dizilmişlerdir. Türk milliyetçisiyiz diyorlar, ama MHP Genel Başkanı’nı yuhalatacak, aleyhe slogan attıracak kadar ipten kazıktan boşandıklarını göremiyorlar. Hayır diyorlarmış, sizlerin bu kutlu davaya ne hayrınız geçti de aziz milletimizi hayır demeye çağırıyorsunuz? Kuracağınız partinizle karşımıza çıkın da hepinizin boy ölçüsünü görelim.”
Bahçeli’ye, Meral Akşener’den cevap geldi. Akşener, Bahçeli’nin konuşmasının ardından attığı Tweette “Haydi Kurultay’ı toplayın ve boyumuzun ölçüsünü alın. Biz delegelerin iradesine razıyız. Ya siz?” dedi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...